Nebojša Zelenović: Zorana Mihajlović je jedan od simbola nesposobnosti ove vlasti 1Foto: BETAPHOTO/OMS/GRAD SABAC/MO

Kopredsednik stranke Zajedno i narodni poslanik Nebojša Zelenović izjavio je danas da je „svakome je jasno da je ova vlast izgubila moć, da ne drži više stvari pod kontrolom – hranu, grejanje, struju, bezbednost“, i da je ministarka energetike i rudarstva Zorana Mihajlović jedan od simbola te nesposobnosti.

„Skandalozno je govoriti o zloupotrebama opozicije dok Kinezi razvaljuju istočnu Srbiju intenzivnim rudarenjem, rušeći sve pred sobom i ugrožavajući bezbednost građana Majdanpeka, trujući građane Bora i otimajući imovinu meštanima“, naveo je Zelenović u odgoovru Mihajlović.

„Vi ste, gospođa ministarko, vladajući 10 godina, lično zloupotrebili i rudarstvo i energetiku, ostavljajući nas na nemilost Kinezima i u stanju najveće zavisnosti od ruskih energenata“, navodi Zelenović.

„Vi niste učinili ništa da sprovedemo energetsku tranziciju i da se umesto na ruski gas grejemo na srpsku biomasu, da izolujemo kuće i stanove i smanjimo potrošnju energije za pola, a samim tim i proizvodnju energije, te zagađenje vazduha“ naveo je Zelenović u saopštenju za javnost.

On je opštužio Mihajlović da je uveena zamena stolarije samo za povlašćene članove SNS, dok će ostali građani doći na red za 500 godina, koliko treba da bi se tim tempom zamenili svi dotrajali prozori u Srbiji.

„Vi ste odgovorni što ne koristimo energiju Sunca, vetra i što Vam je važniji profit stranih kompanija od dobrobiti građana koji žele čistu vodu i vazduh. Vi i vaši stranački šefovi treba da objasnite javnosti zašto je propao EPS i koliko smo novca potrošili na uvoz uglja u poslednje dve godine“, upitao je Zelenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari