Nedimović zbog posete poljoprivrednicima koji su danas bili ispred ministarstva vređao Manojlovića: "Sad me vređa, a ranije je tražio tajni sastanak" 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Direktor kampanje tima Kreni-Promeni Savo Manojlović nakon tvita u kom tvrdi da je ministar poljoprivrede preko posrednika hteo da zakaže sastanak sa njim, za Danas navodi da je Nedimović to pokušao dva puta.

Naime, Nedimović je jutros na Prvoj televiziji, u jutarnjem programu, o Manojloviću govorio kao o „Rokfelerovom potrčku“ koji je išao po Banatu da „pali narod“.

– A te priče koje pogotovo širi taj Rokfelerov potrčko, ovaj kog je Željko Mitrović rasturio u TV duelu, što je išao u Nedeljice da pali ljude, sad ide po Banatu. Kaže država zabranila izvoz, pa je cena pšenice 35 dinara, inače bi bile 50 dinara samo da nema toga, rekao je Nedimović u insertu sa TV Prva koji je Manojlović podelio.

Podsetimo da je direktor kampanje Kreni-Promeni 9. jula bio u banatskom mestu Sečanj, u poseti poljoprivrednicima okupljenim u Inicijativu za opstanak poljoprivrednika. Oni su danas ministarstvu poljoprivrede predali zahteve, a ako ih nadležno ministarstvo ne ispuni svoju borbu će nastaviti, kazao je predsednik Inicijative Vukašin Baćina Baćko.

Upravo je ova poseta Baćini i poljoprivrednicima u Sečnju bila povod za Nedimovićevu izjavu na koju je direktor kampanje Kreni-Promeni reagovao rekavši da ne razume zašto ga ministar sada vređa, kada je pre par meseci od čoveka iz Loznice uz puno komplimenata tražio da se tajno sastanu njih dvojica i ministar odbrane Nebojša Stefanović.

– Ne znam da li su planirali puč, ali sam odbio susret, napisao je takođe Manojlović, aludirajući na medijske natpise o sukobu Vučića i Stefanovića.

Za Danas Manojlović navodi da je Nedimović više puta pokušao da dođe do njega – pre par meseci preko zajedničkog poznanika uz komplimente, a nakon toga su isti zahtev ponovila još dva poznanika.

-Pre par meseci je preko zajedničkog poznanika poslao komplimente i zahtev da se organizuje tajni susret. Kao što uvek radim odbio sam bilo kakav direktan susret sa predstavnicima vlasti i rekao da uvek možemo da komuniciramo pismeno ili telefonom, ali da nema potreba da se nalazimo. Taj razgovor bio je putem telefona. Nakon toga su dva druga poznanika ponovila isti zahtev i kada sam odbio usput je spomenut i Nebojša Stefanović, navodi Manojlović.

Dodaje da takve susrete od blokada odbija, uz napomenu da ni tokom samih blokada je lične susrete odbijao, govoreći da može da komunicira samo telefonom ili mejlom.

– Inače ne znam zašto je ministru Nedimoviću smetalo to što sam na poziv poljoprivrednika obišao Banat. Bukvalno sam otišao tamo proveo dan, ručao sa njima, obilazio njihova imanja i pomozio par krava. Ne shvatam čemu ovoliki napadi. Zamislite da neko napada Vučića kad pomazi Nedimovića ili Stefanovića, navodi ovaj pravnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari