Florijan Biber: Nemačka je zahladila odnos prema Vučiću

Stručnjak za Balkan sa Univerziteta u Gracu za Danas

Ostavite komentar


  1. Glumi svaba da se oni nesto pitaju kada ameri nesto kazu. Zeli samo da ocuva svoje privremene kolonije cetvrtog rajha, ali doci ce ponovo 1945,nema sumnje.

  2. Bilo bi dobro i pomoglo bi kredibilitetu i novinarskim standardima kada bi se preskocili ovakvi „intervjui“, ili ako se vec objavljuju, onda neka se preskoci proglasavanjem za ‘strucnjake za Balkan“ obicnih botova koji odradjuju zadatak, kao sto sue Biber, Veber, Server, Vilijams i slicni.

    1. Mislis li da bi J. Vucicevic ili Krstić, bili bolji izbor?……mslm, kao strucnjaci za Balkan

  3. Da Srbija ima Bizmarka umesto Vučića, svi bi problemi bili rešeni.

  4. Gospodja Merkel je prihvatila Vucica kao sagovornika zbog njegovih obecanja da ce, za razliku od Tadica, resiti pitanje KiM. Zakljucen je Briselski sporazum, Nemacka je dala zeleno svetlo svojim kompanijama da ulazu u Srbiju, a to je bio signal i za ostale iz EU. Davana je svih ovih godina pomoc EU od oko 200 miliona evra godisnje, ali se i zmurilo na uspostavljanje autokratije u Srbiji. U cilju manipulisanja Vucic je cak poceo da cita dela Maksa Vebera, omiljenog autora gospodje Merkel. Ona je, nakon nekog vremena shvatila, da se radi o vestom manipulatoru koji nije spreman da ispuni obecanja. Tikva je pukla u Davosu, kada je bilo jasno da nista od obecanja tempiranih za kraj 2018 nece biti ispunjeno. Ako se secate, tada je Vucic, odmah po povratku sa puta objavio hapsenje Simonovica i time ga prineo kao zrtvu za spisak optuzbi i zamerki koje su mu spocitane u Davosu. Da postoji zahladjnje jasno je i po izostanku otvaranja novih poglavlja, tako da ce i pomoc Nemacke da se smanjuje.

    1. Hoce li nemacke firme koje su otvorile fabrike po Srbiji sada da vrate pare koje su dobile iz budzeta Srbije? Srbija je subvencionisala svako radno mesto sa 2.000 do 10.000 Evra.

  5. Pohvala za tekst.
    A sledeći treba da bude intervju koji će vam dati SRDJAN NOGO.
    Jedini vodja jedinog opozicionog pokreta u Srbiji.
    Što i sami znate.
    Prestanite da izbegavate narod Srbije.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.