Nemački novinar: Rusija briljantno igra kako bi osvojila srca Srba

Šta piše u publikaciji koja analizira rad ruske agencije Sputnjik i „moskovsku propagandu“

Ostavite komentar


  1. Na žalost nemački novinar Tomas Braj, ne vidi nekoliko osnovnih, a jako bitnih činjenica: Prvo, ko je ucenjivao i bombardovao Srbiju 1999 godine, Rusija ili Zapad? Drugo, ko je okupirao 12% teritorije Srbije( Kosovo i Metohiju), Rusija ili Zapad? Treće, ko je razbio Jugoslaviju i ne dozvoljava da oko milion i po Srba, nastavi da živi u svojoj državi Srbiji, Rusija ili Zapad? Četvrto, ko ne dozvoljava da se srpski narod lažno prikaže kao genocidan, Rusija ili Zapad? I tako dalje… Kada bi se poštovani novinar malo objektivnije upoznao sa odnosom Zapada prema Srbiji i srpskom narodu, ne bi pisao ovakve nepotpune članke.

  2. I Zapadnjaci igraju apsolutno istu igru po istim pravilima, tako da zec nije u tom grmu.

    Nego, „jedno delanje vredi kao stotinu govorenja“.

    A Srbi su na sopstvenoj koži osetili delovanje i jednih i drugih; Zapadnjačko delanje je ostavilo (i dalje ih pravi) duboke ožiljke, a Rusko nije.

    Dakle prosta stvar, drug Nemac: ono što su Rusi radili Poljskoj ili Baltiku, to su Srbima radili (i dalje rade) Zapadnjaci. Spinovanje i slatkorečivist tu ne pomažu, samo delima ćete Srbe pridobiti jer ste ih delima i udaljili.

  3. Ma jok, zavolecemo Nemacku nakon oba svetska rata, ucescu u raspadu Jugoslavije, bombardovanju 1999., kao i svog odnosa prema Srbima uopste do dana danasnjeg… Mi smo skloni Stokholmskom sindromu, znaju Nemci.

  4. Nema zapad Srbiji šta da ponudi,osim ove vlasti,a zaista neko normalan čita I sluša ove medije.

  5. Nemci, SAD, EU i NATO su napravili najveću grešku kada su pomagali da se rasturi SFRJ u krvi i ratu. Ali ajde nije ni to problem sobzirom da smo imali glupi politički i vojni vrh. Drugu grešku su napravili kada su bombardovali SRJ. I oni su to sve gledali kao profit a ne drugačije. Iako je predsednik Crne Gore Bulatović predlagao da SRJ uđe u NATO. Ima li lepše i sjajnije šanse da se ponizi socijalizam i komunizam i na mala vrata dovedu nacionalisti, potomci četnika, nedićevaca i ljotićevaca na vlast. Ali na žalost glavnu ulogu je igrao profit. Dobro to je druga greška. I tu se da preživeti. E kod treće greške možda nema praštanja. Jer su ma kraju doveli nacionaliste, četnike, nedićevce i ljotićevce na vlast. Koji su sigurno 60 ili 80 posto gledali profit pa tek nacionalizam. I što je najgore oni i dalje gledaju profit stim što rade isto ono što su njihovi preci radili. Čekaju da rusi i kinezi preovladaju da bi promenili stranu. Zato toliko i sarađuju sa njima. I ide im dobro jer to više i nisu komunističke zemlje. Već se gleda vlast i profit oligarha. Dobro dobro Kina i jeste uređenjem komunistička mada bih ja pre napisao da ima pravo republičko Rimsko uređenje. Ali cela ekonomija im je demokratska, kapitalistička i liberalistička. Dok je kod rusa i takvo uređenje. Iako ima kriminalaca bivših na vlasti. Isto ili slično je i u Srbiji i Crnoj Gori. I da istina je imamo bivše komuniste i socijaliste koji su izdali ideologiju SFRJ i SRJ. Jer ko hoće da ide stopama Isusa Hrista i stradanja. Kada možeš biti kao jevrejski sveštenici i da uživaš.
    Sve u svemu jedina šansa EU i NATO-a je da što pre uvede Srbiju u te dve organizacije. Da krenu otvoreno da ruše partizane i komuniste na balkanu kao što su ostale zemlje uradile i da se veličaju nedićevci, četnici i ljotićevci. Jer tako će imati Srbiju uz sebe još više. Rusi idu na kartu bratstva i jedinstva po pitanju vere i istorije. Tu treba da preseku i da nađu što više razlika između rusa i srba. Jedino će vera biti problem. Ali to nije bitno jer na primer srbi će se potpuno odreći komunizma i partizana i moraju da veličaju bele dok to rusi ne smeju jer će biti još veća podela. Srbija je ujedno i ruska slabost. I može dosta pomoći samo ako se igra mudro i diplomatski. EU i NATO nisu spremni za otvoren rat. Ali sporedni ratovi kao što je bio korejski i vijetnamski ili CIA da pomaže pučiste nacionaliste kao što je uradila u Argentini i u Čileu može dosta pomoći i da izmori ruse. Kinezi su glupi. Oni će sami sebe iznutra uništiti. Kao što su kroz istoriju radili. Čim krenu politički i bogataški mamini i tatini sinovi i ćerke da prave gluposti i oni to da zataškaju. Sistem odlazi u haos.
    ……….!
    Mislim da je moj komentar pisan u duhu demokratije, kapitalizma i liberalizma.

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 10

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.