Neophodan nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Ostavite komentar


  1. Ako su drzavni interesi Srbije u Bosni, na Kosovu i u Crnoj Gori onda S. Milosevic u izgleda jos nije umro. To ce se dogoditi kada Milosevicev SPS i "njihov rep"
    radikali kao i oni Vucicevi "umiveni" ne budu vise na vlasti. Do tada cemo se naslusati
    o srbima "koji su ugrozeni" od Ognjene zemlje do Filipina dok za to vreme gradjani Srbije kopaju po kontejnerima trazeci ostatke hrane koju su ovi demagozi i "cuvari svekoliko srpstva" bacili. Pogledaj prvo svoj dom andjele.

  2. Zaista je neophodan nastavak dijaloga Beograda i Prištine,moramo voditi računa o našem narodu na Kosovu i Metohiji.

  3. Naravno da bitan dijalog sa Pristinom , ali Pristina non stop dijalog blokira i nedozvoljava dogovor sa Srbijom.

  4. Pregovori sa Prištinom su zaista teški i sigurno će biti dugi,ali verujem u sposobnost našeg pregovaračkog tima i sigurno će uspeti da odbrane interese našeg naroda na Kosovu i Metohiji.

  5. Najbitnije je da se nastave dijalozi Srbije i Pristine radi donosenja nekog resenja koje moze biti dobro po Srbe koji zive tamo.

  6. Jeste je neophodno da vodimorecuna o srbima koji zive u kosovo i to u teskim situacijama.

  7. Nasa borba za mir i stabilnost nikada nije dolazila u pitanje,i mi cemo sa tom borbom i nastaviti i necemo dozvoliti da bilo ko gazi nase drzavne i nacionalne interese.

  8. Mi imamo svoj stav, i principe. Uvek ćemo se zalagati za mir, ali ne po cenu ucena.

  9. Jako je bitno da imamo resenje za mira ! Srbija zeli ali oni nekad tako nekad sasvim drugcije.

  10. Zaista je nastavak dijaloga sa Pristinom od velike vaznosti za nas,i mi moramo teziti da maksimalno zastitimo interese nasih gradjana na Kosovu i Metohiji.

  11. Nezavisno od drugih, mi se i zalažemo za mir i stabilnost. Ali pre svega, držimo i do svog dostojanstva.

  12. Nastavak pregovora sa Pristinom je veoma bitan i za njih i za nas,mi cemo sasvim sigurno uspeti da iz tih pregovora izvucemo najbolje za nase gradjane.

  13. Nastavak pregovora je zaista neophodan,mi cemo dati sve od sebe da pregovori uspeju,ali svakako da necemo dozvoliti da bilo ko gazi po nama.

  14. Dijalog Beograda i Prištine bitan je najviše za ljude koje žive na Srpskoj Južnoj pokrajni Kosovu i potebno je naći hitno rešenje za izlazak iz ove situacije.

  15. Svako rešenje, do sada, bilo je izuzetno teško za srpsku stranu, koja je svoju opredeljenost za mir i stabilnost bezbroj puta potvrdila, ali Srbija, takođe, ne može dobrovoljno da gazi svoje državne i nacionalne interese. Priština bi trebala da pristane na kompromis, i formiranje ZSO.Svaki dijalog mora da bude nastavljen.

  16. Srbija je spremna na dijalog ali mislim da EU mora vise da pritiska Albance da postuju dogovoreno.

  17. Srbija se trudi maksimalno sada samo zavisi da li ovi iz EU hoce to da vide ili nece.

  18. Srbija je spremna i otvorena za svaki vid saradnje sa Pristinom ali pitanje je koliko je Pristina spremna na to i zasto stalno blokiraju pregovore…

  19. Srbija je izabrala put mira i stabilnosti i nikada neće ni jednim svojim potezom učiniti da se ugrozi mir i stabilnost u regionu, već će uvek voditi politiku pomirenja i ispunjenja zajedničkih interesa svih naroda i narodnosti.

  20. Dijalog se mora nastaviti kako bi se našlo prihvatljivo rešenje za trenutnu situaciju koje će obema stranama odgovarati.

  21. Zaista je neophodan nastavak dijaloga jer građani Srbije žele poboljšanje odnosa.

  22. Naravno da nasa drzava insistira na pregovorima sa Pristinom oni su veoma teski i sigurno ce biti dugi, ali verujem u sposobnost naseg pregovarackog tima. Ono se takodje mora konstatovati to je da i ono sto se dogovori Pristina ne zeli da primeni vec pokusava da stalno izbegne . Verujem i sigurno ce uspeti da odbrane interese naseg naroda na Kosovu i Metohiji.

  23. Bilo koji konstruktivan razgovor ne moze dovesti do resenja u samo jednom vidjenju, pa tako ni ovaj.

  24. My baby: Za vašu informaciju državni interesi Srbije su svugde tamo gde žive njeni građani u bivšim repoblikama Jugoslavije. Pa nećemo valjda u tim repoblikama ostaviti Srbe da nemaju normalne uslove za život.

  25. Srbija je svojim angažovanjem i ponašanjem ispunila sve uslove za pristupne pregovore i u potpunosti zaslužila da se održi planirana dinamika otvaranja poglavlja.

  26. Srbija je izabrala put mira i stabilnosti i nikada neće ni jednim svojim potezom učiniti da se ugrozi mir i stabilnost u regionu, već će uvek voditi politiku pomirenja i ispunjenja zajedničkih interesa svih naroda i narodnosti.

  27. Albanci imaju mocne saveznike na zapadu,tako se ponasaju u pregovorima sa Srbijom,nadamo se da ce se ta klima promeniti.

  28. Koliko god to mi negirali, ono što se mora nije teško. Bez kompromisa i bezbednosti nema ništa.

  29. Uverena sam da ce premijer naci najbolje resenje i imati korektan odnos sa Pristinom.

  30. Svedoci smo da je svako resenje bilo na stetu Srbije,moraju se voditi razgovori u korist obe strane.

  31. Dijalog se mora voditi zdravog razuma na obostrano zadovoljstvo u korist obe strane.

  32. Srbija od strata uvažava dogovoreno tokom dijaloga sa Prištinom, što se za njih baš i ne može reći.

  33. Očuvanje KiM je naš vitalni nacionalni interes i po tom pitanju Srbija neće praviti ustupke prištinskoj strani, što oni svakako očekuju, te zbog toga i vrše opstrukciju dijaloga na sve načine.

  34. Veoma je bitno za budicnost nase drzave da dijalog sa Pristinom bude uspesno zavrsen.

  35. Jedan od uslova za ulazak u EU je poboljsanje odnosa sa Pristinom tako da je jako vazno da se dijalog sa Pristinom nastavi i nadam se da ce se uspesno zavrsiti.

  36. Ne mozemo protiv svog ustava i protiv svojih interesa ali moramo da pricamo i resavamo pitanje nasih ljudi na kosovu, velik je problem stvoren tamo godinama unazad, a moramo da stvorimo normalne uslove za zivot i funkcionisanje

  37. Dijalog je najbolji put da se reše problemi, ali je se do sada pogazalo da je uvek pitanje koliko je Priština spremna na konstruktivan dijalog kao i koliko je spremna da sprovede dogovoreno.

  38. naravno da je neophodan dijalog i da se mora sve resavati mirnim i civilizovanim putem

  39. Koliko još hiljada puta treba da čujemo ovu poruku ,,o neophodnosti pregovora sa Kosovom"? Još jedan ,,Anđeo" sa Zapadne strane, Anđelina Ej horst, (u slobodnom prevodu – ,,Ej konji"), dolazi nam sa ,,konstruktivnom" konstatacijom o toj neophodnosti. Izgleda da po ovom pitanju treba da se izreda čitava Evropa na Srbiji i svi da upute sličnu poruku, pa možda tek tada učine nešto da i ,,njihovo čedo Kosmet" to prihvati, ili da mi napokon shvatimo svu ,,mudrost ove poruke i njene pozadine".

  40. Šta je bilo bilo je sada je važno da se uspostavi saradnja izmedju Beograda i Prištine i omogući gradjanima da normalno žive.

  41. Dijalog izmedju Beograda i Pristine je kljucan za mir i stabilnost citavog Balkana!

  42. Nadam se da ce dijalog Vucica i Rame podici saradnju Beograda i Pristine na visi nivo.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.