Dragan J. Vučićevićfoto Antonio Ahel/ATAImages

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da nije „pravedno i nije pravično“ da vlasnik lista Informer Dragan J. Vučićević izdržava zatvorsku kaznu, na šta se Vučićević jutros javio i otišao u zatvor.

U javljanju za televiziju Pink iz Verone, Vučić je kazao da je Vučićevića tužio njegov „kolega, novinar“ i da je njemu to „neshvatljivo“ jer on nikada nije tužio medije za uvrede na njegov račun.

Vučićević je ušao jutros u Okružni zatvor u Beogradu na izdržavanje šestomesečne kazne, jer je odbio da plati novčanu kaznu na koju je osuđen zbog uvrede novinara Jugoslava Ćosića, koja mu je automatski preinačena u zatvorsku.

Predsednik Srbije je kazao da će se Vučićević zbog zatvorske kazne voditi kao osuđivano lice, navodeći da je to samo zbog toga što je „odgovorio na uvrede nekome“.

Vučić je „zamolio Vučićevića da razmisli o svojoj deci i da dopusti supruzi ili braniocu“ da uplate iznos novčane kazne koji mu je preinačen u zatvorsku.

Napomenuo je da nema pravo kao predsednik da kritikuje rad pravosuđa, ali je nekoliko puta ponovio svoj stav da Vučićevićevo izdržavanje šestomesečne zatvorske kazne „nije pravedno i nije pravično“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari