Nije red za parizer, ne dele se mesta za Hanioti: Peticija DS Jagodina za izmenu Zakona o izvršenju 1Foto: GrO DS Jagodina

 

Gradski odbor Demokratske stranke iz Jagodine organizovao je danas, sa kolegama iz opozicije, potpisivanje peticije za izmenu Zakona o izvršenju i obezbeđenju u tački 54, stav 2. Povod za ovo je jagodinska porodica Jevremović kojoj je prodat stan od 66 kvadrata zbog duga od samo šest hiljada evra.

– Demokratska stranka je u prethodnom periodu dala punu i konkretnu podršku porodici Jevremović koja je postala žrtva izvršiteljske mafije. Deseti protest Jagodina protiv nasilja smo u znak solidarnosti posvetili upravo ovoj porodici kojoj je Zoran Dukić izvršitelj iz Jagodine stan od 66 metara kvadratnih prodao za dug od 6.000 evra i to sve po Zakonu koji se obično zasniva na neuručenju opomene koja kasnije završi na oglasnoj tabli, a dužnik završi na ulici kao beskućnik, podsećaju iz GrO DS Jagodina.

Iz jagodinske Demokratske stranke, tada, 25. avgusta su porodici Jevremović i građanima Jagodine obećali da će pokrenuti peticiju za promenu ovog Zakona za koji smatraju da je loš i da ga hitno treba menjati.

Po njihovim rečima peticija se odnosi na izmenu Zakona o izvršenju i obezbeđenju u tački 54, stav 2, za koji oni predlažeu da treba da glasi: „Zajednička prodaja nepokretnosti, kojom se obezbeđuje da porodični dom ne može biti predmet izvršenja, odnosno da izvršni dužnik u postupku namirenja duga, ne sme ostati bez krova nad glavom”.

– Peticija je započeta jutros na gradakoj pijaci uz veliko uznenađenje građana koji su bili prilično zbunjeni! Neki štandovi na pijaci, a nisu Palmini(JS) i Nikolini(SNS). Ko!? Demokratska stranka?! Šta sad hoćete vi Žuti!?, prepričava za Danas Petar Jovanović, predsednik GrO DS jagodina, duhovito dodajući da se Jagodinci pitaju „šta se deli kad je tolika gužva, mesta za Hanioti, parizer, sokovi…”.

– Pričamo o čemu se radi, zašto peticija, onda tišina pa salva uvreda za izvršitelje i Zakon koji im to omogućava, kaže Jovanović.

Kako nam on prenosi impresije iz Jagodine „građani potpisuju peticiju” i „ obećavaju da će pozvati i druge da potpišu”.

Informativna služba Gradskog odbora Jagodina najavljuje da će potpisivanje ove peticje biti nastavljeno i sledeće nedelje.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari