Nije samo banalno već je i zdravo promeniti vlast u Srbiji: Novi DSS počeo kampanju u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu 1Foto: FoNet/AP

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas da je koalicija NADA uvek držala otvorena vrata za saradnju sa strankama opozicije, uz uslove da ne može biti nikakve saradnje sa „režimom Aleksandra Vučića, koji se mora razvlašćivati na svim nivoima“.

Ovo je više nesnosno, ta borba za vlast kao za goli život je nerazumna. U normalnim, demokratskim državama promena vlasti je banalna stvar, a ovde posle 12 godina iste vlasti, nije samo banalno, već i zdravo, rekao je Jovanović novinarima u Knez Mihailovoj gde je koalicija NADA počela kampanju za predstojeće izbore.

Naša vrata su apsolutno otvorena, dodao je on, ponavljajući da ne može biti saradnje sa Vučićem ni na jednom niovu posle izbora i svuda gde se režim može smeniti, treba ih razvlašćivati.

Da li se meni mnogo sviđa Pavle Grbović, da li se ja njemu sviđam ? Pa ne, ali i jedni i drugi nećemo moći u Beogradu da formiramo vlast ako ne sarađujemo, a tu je najmanje ideoloških razlika među nama, konstatovao je Jovanović.

Jovanović je istakao i da se na nivou Republike može sarađivati sa partnerima iz proevropske opozicije u vidu prelazne vlade koja neće biti programska, već tehnička, maksimum na pet meseci, koja će otvoriti medije i dijalog o najvažnijim temama, „da građani čuju i nekog drugog, osim Vučića“.

Time bi se omogućili fer uslovi za naredne izbore, ocenio je.

Jovanović podseća da je „i pre 10 dana i pre mesec dana i u privatnim razgovorima“ poručio kolegama sa desnice, strankama Dveri, Zavetinici i Narodna stranka, da ako se saglase sa tim prinicpima „koalicija je tu“.

Odgovore nismo dobili, vaše kolege nisu dobili odgovore, a odsustvo odgovora je i odgovor, protumačio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari