Miloš Jovanović saopštio šta će biti dobra vest za sve patriote 1Foto: Printcreen/Danas

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas da se ta stranka zajedno s Pokretom za obnovu kraljevine Srbije zalaže za jednu izbornu listu stranaka desnice, ali da bi ta kolona morala da bude, kako je rekao, nedvosmisleno opoziciona.

Jovanović je agenciji Beta kazao da bi sve stranke desnice morale da se izjasne da posle izbora, koji su najavljeni za 17. decembar, neće biti nikakve saradnje s Aleksandrom Vučićem i Srpskom naprednom strankom (SNS).

„NDSS i POKS, koji čine srpsku koalciju NADA, već nekoliko meseci se zalažu za jednu izbornu listu stranaka desnice, ali da ta kolona mora biti nedvosmisleno opoziciona. Insistirali smo da se svih pet stranaka desnice, koje se suprotstavlaju francusko-nemačkom sporazumu za Kosovo i Metohiju, izjasne da posle izbora neće biti nikakve saradnje, na nijednom nivou, s režimom Aleksandra Vučića i Srpskom naprednom strankom“, istakao je on.

Jovanović nije isključio mogućnost da u narednih nekoliko dana dođe do formiranja jedinstvene liste stranaka desnice.

„Svako ko se bori protiv francusko-nemačkog sporazuma trebalo bi da se nedvosmisleno bori i za smenjivanje ove vlasti na svim nivoima. Ako do toga dođe, to će biti odlična vest i za Srbiju i za sve patriote. Ako to nije prihvatljivo nekim partnerima, desnica će na izborima izaći u više kolona“, naglasio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari