Nikola Jovanović: Opozicija morala još sinoć da ode u RIK ako smatra da je bilo krupnih nepravilnosti 1Foto: Narodna stranka

Nikola Jovanović, osnivač i direktor Centra za lokalnu samoupravu, smatra da je opozicija morala sinoć da ode u RIK ako smatra da je bilo krupnih nepravilnosti.

Predstavnici koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije sinoć su saopštili da je bilo više od 1.000 uočenih nepravilnosti na biračkim mestima širom Srbije i da je nezabeležen slučaj da predsednik RIK iznosi rezultate izbora dok se još uvek glasa, pa se postavlja pitanje zašto opozicija sinoć nije izašla na ulice i branila svaki glas u Beogradu od eventualne krađe, budući da su sami sinoć saopštili da imaju većinu u glavnom gradu.

– Ukoliko opozicija smatra da je bilo krupnih nepravilnosti, morali su još sinoć da se oglase i odu u RIK, kao što je bio slučaj 2016. godine. Pokazali su nemoć da artikulišu entuzijazam građana i rezigniranost koju ne treba da im je svojstvena – kaže za Danas Jovanović odgovarajući na pitanje ima li opozicija osnov za protest zbog nepravilnosti u Beogradu i da li je sinoć prošao trenutak za to.

Kako dodaje, još uvek nešto može da se uradi.

– Rok za prigovore u GIK je 72 sata. Večeras počinje serija sednica GIK gde će se razmatrati prigovori i boriti se za ponavljanje izbora na mestima gde to treba – objašnjava Jovanović.

Podsetimo, sinoć se na nekim biračkim mestima u Beogradu glasalo i posle 21 sat, jer su ljudi pre 20 sati, kada se zatvaraju biračka mesta, bili u redovima i čekali da glasaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari