Nikola Jovanović: Spreman sam da se kandidujem na beogradskim izborima 1Foto: Nova.rs/Vesna Lalić

Direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović najavio je da je spreman da se kandiduje na nastupajućim izborima u Beogradu.

„Od prethodnih izbora u Centar za lokalnu samoupravu je stiglo mnogo poruka i mailova sa zahtevom da se kandidujem na narednim izborima u Beogradu. Ukoliko je to način da se dodatno podigne interesovanje i izlaznost za izbore, da se struka uključi, kao i da se neki razočarani vrate u aktivan društveni život, spreman sam na to“, rekao je Jovanović u intervjuu za portal Nova.rs, prenosi N1.

Jovanović misli da niko nema pravo da 2. juna stoji sa strane i gleda kako drugi odlučuju o Beogradu.

„Ja Beograd volim iz dubine svoje duše i učinio bih sve da bude ‚Njujork na Balkanu‘, ali i prozor čitave naše Srbije u svet. Za mene Beograd nije ‚plan B‘, niti ‚utešna nagrada‘“, istakao je Jovanović.

On je bio odbornik i šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Grada Beograda, kao član Narodne stranke Vuka Jeremića.

U julu 2020. dao je ostavku na funkciju potpredsednika Narodne stranke i napustio tu partiju. To je učino nekoliko dana posle proširenog Gradskog odbora, koji je sazvao i kojim je predsedavao predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, a jedna od tema bilo je glasanje o napuštanju odborničke grupe Saveza za Srbiju.

Jovanović je tada za „Danas“ izjavio da je tom prilikom bio preglasan i odlučio je da napusti stranku jer je predsednik NS glasanje o razbijanju zajedničke odborničke grupe vezao za glasanje o poverenju njemu.

Razlaz Jovanovića i Jeremića obeležila je i afera kada su se u javnosti pojavili snimci jednog „kafanskog razgovora“, prema kojima Jovanović govori loše o Jeremiću, nazivajući ga polu-Bošnjakom i kritikujući njegovu saradnju sa Zdravkom Ponošem. Jeremić se u tim objavljenim snimcima dotakao i drugih opozicionih političara, među kojima je bila i Marinika Tepić.

Jovanović je tvrdio da su u pitanju „montirani kafanski razgovori“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari