Nikolić će biti počasni građanin Pekinga

Ostavite komentar


  1. Hoće li ga možda pekinški Univerzitet proglasiti za počasnog doktora za pečenje rakije.

  2. Eh kad bi postao i pravi gradjanin Pekinga, a ne samo pocasni. Pa jos i sinovi odu da se nastane tamo… da svi malo budu na budzetu Kine a ne Srbije.

  3. citirajući Tarabiće:"Doćiće žuti ljudi sa istoka" i… podariti mi naručeno odlikovanje!

  4. Ovo sa Kinom je potpuni cirkus. Vlast u Srbiji radi na uvozu i prepakivanju kineske falš robe kako bi je potom kao "srpski proizvod" uvalila Evropi. Tako je sa željezarom u Smederevu, sa Prvom Petoletkom itd. Čovek iz Petoletke je na sajmu u Kini nudio domaćinima da Petoletka uvozi kinesku robu i preprodaje EU kao srpsku. Ludilo. A s druge strane, naši predstavnici u ambasadi i konzulatu u Kini potpuno divljaju. Zorica Subotić kaže da joj se gadi kineska hrana i da je tamo po kazni, a Zoran Đorđević mokri pijan na prijemima za strane goste.

  5. Predsedniku Nikoliću, iz Beograda u Peking

    Gosspodine Nikoliću,
    Čestitam vam na tituli počasnog građanina Pekinga. To je još jedan Vaš džetlemenski poklon svom budućem prestolonasledniku uoči predsedničkih izbora u Srbiji.
    A što se tiče direktne aviolinije Bgd-Peking, za Srbiju i njene građane bilo bi mnogo važnije, i bili bi Vam zahvalniji da je Srbija popravila prugu Bgd-Bar i uspostavila normalan saobraćaj na njoj, makar do Brodareva (i Vrbice) tj. do granice sa C. Gorom. Crnogorci su svoju deonicu pruge rekonstruisali i osposobili, čak i za nove vozove „Špance“. I oni bi Vam bili zahvalni, pogotovu Beranci koji su vam pre Kineza dodeli titulu počasnog građanina svoga grada (Berana), iako ne znam čime ste to zaslužili, možda titulom četničkog vojvode, budući da su Vasojevići mahom bili četnici. Oni nemaju železničku vezu sa Srbijom, dakle ni s Kragujevcom i Bajčetinom. Vi ste veoma često putovali u Kinu, u pratnji svoje supruge i svite, ali uvek specijalnim avionom, nikad vozom. Da li znate da 99% današnjih građana Srbije nikad neće sesti u avion za Peking, a barskom prugom bi svakodnevno putovalo 200-300 građana Srbije ( i C. G), u oba pravca, kad bi ona „radila“
    Srećan Vam put u penziju!
    Đorđije Uskoković

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.