Niš: Počelo skidanje “najvećeg bilborda na svetu” sa likom Aleksandra Vučića 1Foto: Z. Miladinović/Danas

Na niškom hotelu “Ambasador” danas je počelo skidanje gigantskog bilborda sa likom predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, koji je tu stajao duže od četiri meseca.

“Najveći bilbord na svetu” sa likom Vučića, kako su ga nazvale njegove pristalice, instaliran je na staklenoj fasadi “Ambasadora”, sa 15 spratova, pred njegov službeni dolazak u Niš 10. decembra prošle godine.

Uz lik Vučića stajala je poruka “Dobro došao predsedniče”, koja je pred aprilske izbore zamenjena predizbornim sloganom “Mir. Stabilnost. Vučić”.

Vlasnik hotela Ivan Spasić je u decembru prošle godine kazao da je bilbord postavljen u znak dobrodošlice i zahvalnosti Vučiću, a na “inicijativu hotelijera i privrednika, i uz podršku građana i istaknutih sportista grada Niša”.

On nije odgovorio koliko košta bilbord i njegovo postavljanje, kao ni ko je to finansirao.

Na takvo pitanje Danasa nisu odgovorili ni iz kabineta gradonačelnice Dragane Sotirovski, a odgovor nam je uskratio i poverenik SNS za Niš Bojan Bajagić.

I nadležni u JKP Parking servis odbili su da odgovore po kom osnovu su njihova vozila korišćena u postavljanju bilborda i ko je platio takvo angažovanje.

Građani su na društvenim mrežama izračunali da izrada i postavljanje ovog bilborda, u kojem su učestvovali i alpinisti, košta od 19.500 do 60.000 evra, u zavisnosti da li su korišćeni jeftiniji ili skuplji materijali.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari