Niš: Policija na protestu nije legitimisala čelnicu SSP, ali je podnela prijavu na osnovu “zabeleške” 1Foto: privatna arhiva

Predsednici niškog odbora Stranke slobode i pravde Jeleni Milošević danas je stigao prekršajni nalog zbog toga što se na ekološkom protestu, održanom 4. decembra, „kretala kolovozom“, mada je policija tokom ili nakon tog protesta nije legitimisala.

Milošević kaže da je u prekršajnom nalogu navedeno da se 4. decembra, u 14:10 časova, kretala kolovozom, u Ulici Nikole Pašića, a da je kao dokaz navedena „službena beleška majora policije Petrovića”.

Ona kaže da će prekršajni nalog dostaviti Prekršajnom sudu u Nišu i tražiti da taj sud odlučuje o njenom slučaju.

Tražiće da joj bude dostavljena i službena beleška policijskog funkcionera.

„Tada me nijedan policajac nije legitimisao, pa me zanima kojom metodom je policija utvrdila da je reč o meni“, rekla je ona za Danas.

Milošević je dodala da je i ova prijava “dokaz da je policija itekako bila prisutna na ekološkom protestu”, mada je predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić tvrdio da nije, jer protest nije prijavljen, a policija „ne sme da bude saučesnik u protivpravnim, kriminalnim i ilegalnim aktivnostima“.

Pravnom timu, koji je ova opoziciona stranka formirala u Nišu kako bi pružila besplatnu pravnu zaštitu učesnicima ekološkog protesta koji su sankcionisani ili trpeli pritiske, do sada se javilo desetak građana.

Protiv njih su, uglavnom, podnete prekršajne prijave zbog „kretanja po kolovozu“.

Pripadnici Policijske uptrave Niš nakon prvog ekološkog protesta u tom gradu, održanom 4. decembra, nisu legitimisali i privodili učesnike protesta.

Demonstranti su legitimisani i privođeni nakon drugog protesta, 11. decembra, kada je nekoliko desetina njih dobilo i prekršajne prijave.

Toga dana u Nišu je službeno boravio predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari