Niš: Naprednjaci u okviru izborne kampanje ometali saobraćaj 1Foto: čitalac Danasa

Pripadnici Srpske napredne stranke u Nišu krenuli su u intenzivnu predizbornu kampanju, u okviru koje između ostalog ometaju saobraćaj da bi podelili promo materijal ili posećuju građane po kućama kako bi ih pitali da li će na aprilskim izborima glasati za tu stranku.

Danas je u niškom naselju Durlan, na raskrnici kod Osnovne škole „Miroslav Antić“, ekipa naprednjaka na kolovozu delila stranačke kalendare, blokove i olovke vozačima.

Grupu naprednjaka koja je na ovaj način ometala saobraćaj predvodio je Nenad Stanković, član Gradskog veća, koji je donedavno radio u niškoj Direkciji za javni prevoz grada Niša.

Naprednjaci su mobilnim telefonima slikali vozače kojima su delili stranački materijal, a povremeno je bilo rasprave sa njima, ukoliko nisu želeli da prime ovakav poklon.

Građani su ovih dana javljali dopisništvu Danasa i da su im na kućna vrata dolazili posetioci koji su između ostalog pitali da li će na izborima glasati za SNS.

„Bilo je neprijatno. Znali su imena članova naše porodice, što znači da verovatno imaju i naše jedinstvene matične brojeve ili druge privatne podatke. Pitali su da li ćemo izaći na izbore i da li ćemo glasati za SNS“, rekla je Nišlijka iz centra grada koju je dvočlana ekipa juče posetila.

Ova stranka je, inače, 15. februara, na sam dan raspisivanja parlamentarnih izbora, sakupila više od 4.000 potpisa za svoju listu “ Aleksandar Vučić- Zajedno možemo sve“.

Prema navodima funcionera, iako je bio Dan državnosti, i neradni dan, notari su u sedištu te stranke za samo nekoliko časova overili sve potpise.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari