NKPJ I SKOJ najavili skup u Beogradu: I mladi komunisti brane Kosovo 1Foto: Savez komunističke omladine Jugoslavije

U Beogradu, 17. decembra biće organizovan međunarodni antifašistički i antiimperijalistički skup, i u znak solidarnosti sa Srbima na Kosovu i Metohiji, najavili su danas predstavnici Nove komunističke partije Jugoslavije i Saveza komunističke omladine Jugoslavije.

Skup, na Trgu Repulike će početi u 17 časova a učestovaće i predstavnci više od 30 organizacija iz svih krajeva sveta, rečeno je na konferenciji za novinare, organizovanoj u saradnji NKPJ i SKOJ-sa Svetskom antiimperijalističkom platformom.

Najavljeno je i da će skup biti organizovan i jer nisu otkriveni počinioci stalnih napada na prostorije NKPJ i SKOJ-a u Beogradu, kao ni oni koji vandlizuju spomenike narodnim herojima.

Generalni sekretar NKPJ Aleksandar Banjanac je kazao i da će sa skupa biti poslata poruka mira sa željom da ukrajinsko-ruski sukob bude završen a, kako je kazao, „kijevska hunta potučena do nogu“.

Pozvao je gradjane na skup, te precizirao da će biti poslata i poruka podrške i solidarnosti Srbima na Kosovu koji su i danas na barikadama.

Kazao je da su organizatori skupa i ranije naglašavali da su „protiv imperijalističke okupacije južne srpske pokrajine“, te da su i 1.999. branili, i na mostovima, Srbiju od NATO.

Podsetio je da policija nije otkrila ko vandalizuje njihove prostorije u Beogradu i ispisuje poruke mržnje i pretnje „ispod svakog civilizacijskog nivoa“.

Na koferenciji je govorila i odgovorna osoba za region Istočne Evrope u Međunarodnom odeljenju Svetske antiimperijalističke platforme, Mi Jiwon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari