Normalizacija odnosa sa Srbijom ostaje prioritet

* Vučić: Haradinajeva pobeda stvoriće probleme * Lunaček: Što pre formirati vladu
Evropski i srpski zvaničnici o ishodu parlamentarnih izbora na Kosovu

Ostavite komentar


  1. Vojska Kosova ni po formiranju Vlade neće biti formirana jer srpski poslanici to neće podržati!

  2. Ako Kosovo ovako nastavi sa provokacijama, neće biti dobrih odnosa izmedju nas i njih.

  3. Српска влада треба да се свим силама заложи за нормализацију односа са Косовом и Метохијом, односно за поновно успостављање уставног поретка у нашој јужној покрајини.

  4. Aleksandar Vučić novoizabrani predsednik Srbije, je blagoizvoleo oceniti da će izbor Haradinaja za premijera Kosova, stvoriti dodatne probleme u odnosima Srbije i Kosova (zbog njegove ratne prošlosti i tužbe Srbije protiv njega za ratne zločine, koju je Haški tribunal odacio), što bi mogao mirne duše da izjavi i Haradinaj da će izbor Vučića za predsednika Srbije, predstavljati dodatne komplikacije u pregovorima dvaju strana (pozivajući se takođe na ratnu prošlost AV). No ako zanemarimo prošlost, po onoj dečijoj pesmici " mir, mir, niko nije kriv", ne može se zanemariti činjenica da su i jedan i drugi "pogurali" jedan drugog, na nedavnim izborima , šireći strah u svom biračkom telu od pobede onog drugog, od koga ga jedino može "spasiti" izbor Vučića/ Haradinaja, tako da se ne može zanemariti i ovaj faktor u njihovim pobedama…

  5. A šta je nama prioritet? Žuta kuća i ostali ratni zločinci moraju biti procesuirani pa onda razgovori o normalizaciji. Sve ostalo je nasilje nad Srbima i smejanje našim žrtvama.

  6. Jasno kao dan da se i Srbi pitaju na KiM. Ovo je strašno kakave pretnje stižu od strane Haradinaja i Tačija. ZSO će morati biti formirano.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.