Notorni populizam predsednika Srbije

Odgovor lidera Demokratske stranke na Vučićev tekst "Elita i plebs"

Ostavite komentar


  1. Ozbiljan i odgovoran komentar predsednika DS ukazuje da je stranka na pravom putu, da ovako treba da nastave i da ce upravo oni srusiti Vucica.

  2. Lutovac je u ovom tekstu izneo dve cinjenice koje ne idu jedna sa drugom, prvo je rekao: „Iako svakodnevno okupira celokupan medijski prostor, ovaj Vučićev tekst je…“ a odmah nakon toga: „On svoj antielitistički tekst objavljuje u „elitističkoj“ Politici, a ne u „narodnim“ Večernjim Novostima ili tabloidima.“

    1. I šta je tu kontradiktorno? I “elitistička“ Politika (koja elitistička odavno već nije) spada u taj celokupni okupirani medijski prostor. Pre će biti da i sam AV prezire svoje ponizne sluge – tabloide i Večernje Novosti, pa je poželeo da se njegov premudri manifest objavi i u novinama koje samo liče na zapadne političke dnevnike, a koje većina “čitalaca“ kupuje samo zbog čitulja…

  3. Solidan komentar opasnog teksta, a kako ga je napisao i obznanio AV onda i veoma opasnog teksta, u kome predsjednik države doslovce navodi da on nije predsjednik svih građana Srbije, već samo onih koji glasaju za njega, teskt u kom on otvoreno diskriminiše veliki dio građanstva, pa bi se moglo reći da i na sukobe poziva. Nije on tipični populista, jer mi nije poznato da neki predsjednik u Evropi kaže da nije predsjednik i onih građana koji pripadaju opoziciji. Najblaže rečeno, Vučićev tekst bi trebali da pročitaju psihijatar i javni tuižilac, da ga pročitaju i porazmisle o (ne)svom predsjedniku.

    1. Zasto samo favorizujete svoje clanke! Jako dekadentno i neobjektivno dakle upravo to nepriznavanje drugacijeg vidjenja. Ua Djilasovci!

    2. Kad je rekao da nije predsednik svih gradjana? Ja sam samo video da gradjani koji su za opoziciju tvrde da on nije njihov predsednik.

  4. Taj autorski tekst je jedno iznenađenje i pun je zamene teza. Pa koliko je sličnih tekstova Vučić objavio pre nego je postao vlast u toj Politici, mislim da nije ni jedan. I sad on kao vlast tobože brani narod, protiv je korupcije a kupuju jelke od 180.000 evra, daju 200 miliona evra za neki nepoznati Kopernikus koji na tržištu nije vrdeo ni 2 miliona evra. Priča o intelektualcima i obraća se njima a njegovi izabrani rukovodioci nemaju fakultete.. Za predsednike opština on (njegova stranka) postavlja ljude koji jedva imaju ili uopšte nemaju ni srednju školu završenu. Poredi intelektualce nezadovoljne vlasti sa Đilasom, Obradovićem, Trifunovićem a ogrona većina koja je izlazila na proteste uopšte ne sledi te ljude. Pogledajte samo diskusije predstavnika vlasti u Skupštini Srbije, pogledajte njihove medijske napade i spinovanja protiv bilo koga ko misli drugačije ili iole predstavlja pretnju njihovoj vlasti. Nikad goru vlas nismo imali, a ovi pre njih su zaista bili loši! E ako su prethodni bili loši, ovi još gori to ne znači da ne treba da izaberemo neke druge pojedince i stranke na sledećim izborima. Ndam se da će biti tako i da će ti novi omogućiti pravedne istrage te kazniti sve koji su potkradali ovu zemlju i ovaj narod. Svi oni na vlasti pričaju o budžetu i suficitu, a decenijama žive baš od tog budžeta koji mi građani stvaramo i punimo. Oni samo „lepo“ pričaju.

  5. Tekst srpskog „predsednika“ je odraz histerije jednog autoritarnog svemogućeg i sveprisutnog vladara,vlasnika života i smrti svojih podanika. Onakvo pisanije ne dolikuje iole razumnom,da ne kažem normalnom, čoveku pa ni političaru.Neko bi trebao da ga tuži zbog uvrede,povrede časti,itd.. Očekujem da se uskoro pojavi njegova verzija knjige „Moja borba“!

Ostavite komentar


Politika

Vučić prihvatio Dodikov predlog: Pomeren Sabor srpskog naroda 10

Vučić prihvatio Dodikov predlog: Pomeren Sabor srpskog naroda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik dogovorili su da Sabor srpskog naroda, Srbije i Srpske, prvobitno najavljen za Vaskrs, bude održan odmah po usvajanju Rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, objavljeno je na zvaničnom Instagram nalog predsednika Srbije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.