Nova ambasadorka Srbije u Portugalu predala akreditive: Ko je Ana Ilić koja dolazi u Lisabon posle Olivera Antića? 1Tviter nalog Ambasade Srbije u Portugaliji

Ana Ilić, nova ambasadorka Srbije, predala je na ceremoniji održanoj 17. novembra u predsedničkoj palati Belem, akreditivna pisma predsedniku Republike Portugalije Marselu Rebelu d Sozi, objavljeno je na zvaničnom Tviter nalogu naše ambasade.

U vreme kada je objavljena vest o njenom imenovanju u februaru ove godine, mediji su pisali da je Ana Ilić, spoljnopolitički savetnik Ivice Dačića, u to vreme u svojstvu predsednika Narodne skupštine.

Dok je Dačić u prethodnom mandatu bio ministar spoljnih poslova, Ana Ilić je bila šef njegovog ministarskog kabineta.

Mediji tvrde da je u Ministarstvo spoljnih poslova primljena preko konkursa 2003. i da je službovala u misiji Srbije pri Ujedinjenim nacijama u Njujorku, a  pre toga i u Hagu.

Ana Ilić (50) je, kako su mediji prenosili, diplomirala na beogradskom Ekonomskom fakultetu, a srednju školu je završila u Americi.

Pominjalo se i da je na toj istoj sednici Vlade Srbije, na kojoj je Ilić imenovana, visoki funkcioner Dačićeve Socijalističke partije Srbije, bivši ministar prosvete Žarko Obradović postavljen za ambasadora pri OEBS i UN u Beču.

Prethodni ambasador Srbije u Portugalu, od 2015. Oliver Antić, je stradao nesrećnim slučajem u februaru 2022. prema zvaničnom saopštenju MSP. Mediji su izvestili da je izašao iz službenog automobila kako bi video pogled sa litice kod Lisabona, da se okliznuo, pao u more i utopio.

Vest o imenovanju Ane Ilić za ambasadorku objavljena je 13. februara 2022, a o nesrećnom slučaju u kome je stradao Oliver Antić 18. februara 2022.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari