Nova DSS najavljuje proteste ako vlast uvede sankcije Rusiji 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Predsednik „Nove Demokratske stranke Srbije“ (DSS), Miloš Jovanović, najavio je danas da će ta stranka pozvati narod na proteste ako vlast „postupi suprotno srpskim nacionalnim interesima“ i uvede sankcije Rusiji.

Jovanović je cenio da bi eventualno uvođenje sankcija bilo „u suprotnosti s moralom i nacionalnom istorijom“, kao i s političkim, ekonomskim, energetskim i vojnim interesima Srbije – prenela je njegova stranka s njene tribine „Ne sankcijama Rusiji“.

Po rečima Jovanovića, sukob u Ukrajini „nije sukob Rusije i Ukrajine, već je to sukob Zapada sa Rusijom“, prenela je stranka.

„Srbija u tom sukobu ne sme da se svrsta uz Zapad pridruživanjem međunarodnim osudama Rusije, a još manje uvođenjem sankcija. Ne smemo da zaboravimo rusku podršku u Ujedinjenim nacijama oko Kosova i Metohije, Republike Srpske ili sprečavanje pokušaja da se u UN proglasi za istinu laž da je u Srebrenici počinjen genocid“, rekao je Jovanović.

Potpredsednik „Nove DSS“ Siniša Atlagić, rukovodilac Centra za ruske studije na Fakultetu političkih nauka, rekao je da bi uvođenje sankcija bila „velika mrlja na srpskom obrazu koja bi teško bila izbrisana“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari