Nova.rs: Tepić i Aleksić nosioci parlamentarne liste za izbore u decembru 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Proevropska opozicija dogovara i poslednje detalje zajedničke liste za parlamentarne izbore, a prema saznanjima Nova.rs nosioci liste biće Marinika Tepić, potpredsednica SSP, i Miroslav Aleksić, lider NPS.

Opozicija okupljena oko protesta privodi kraju pregovore oko zajedničke liste, a dogovorena je i raspodela mandata.

U isto vreme razgovaraju o nazivu liste i njenim nosiocima. Prema informacijama našeg portala, izvesno je da će u nazivu liste stajati „Srbija protiv nasilja“, a praktično je dogovoreno i ko će biti njeni nosioci.

Na stolu je bilo nekoliko imena, a doneta je odluka da nosioci budu Marinika Tepić i Miroslav Aleksić, koji su najbolje stajali po istraživanjima javnog mnjenja.

„Bilo je predloga da lista samo nosi naziv ‘Srbija protiv nasilja’ i da ne bude nosilaca, ali to na kraju nije prihvaćeno“, kaže naš izvor.

U okviru istih razgovara dogovara se i pokrajinska i beogradska lista, a kako smo objavili, u igri su dva potencijalna kandidata za gradonačelnika Beograda – Dobrica Veselinović, jedan od lidera ZLF, i Vladimir Obradović, profesor na FON-u koga predlaže SSP.

Veselinović je na prethodnim beogradskim izborima bio kandidat za gradonačelnika koalicije “Moramo”, dok je Obradović bio član tima tadašnjeg kandidata za gradonačelnika Vladete Jankovića (Ujedinjeni za pobedu Beograda).

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da parlamentarni, beogradski i pokrajinski izbori biti održani 17. decembra, kao i će morati da ih raspiše najkasnije 2. novembra.

Kako je najavljeno, biće održani i vanrendni lokalni izbori, a građani će na birališta izaći u ukupno 66 opština i gradova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari