Nova.rs: Dva moguća kandidata opozicije za gradonačelnika Beograda 1foto A.H./ATAImages

Stranke okupljene oko protesta „Srbija protiv nasilja“ praktično su sve dogovorile oko zajedničke liste za parlamentarne izbore, a ubrzo bi mogao da bude postignut dogovor i za izbore u Beogradu. Prema saznanjima Nova.rs, u ovom trenutku razgovara se o dva potencijalna kandidata za gradonačelnika Beograda.

Više izvora potvrdilo je za naš portal da je jedan od njih Dobrica Veselinović, funkcioner Zeleno-levog fronta, koji je na prethodnim beogradskim izborima predvodio koaliciju „Moramo“ (Ne davimo Beograd i Zajedno) u trci za gradsku skupštinu. Tada je bio isturen kao kandidat za gradonačelnika, a njegova lista osvojila je oko 11 odsto glasova i 13 odborničkih mesta.

On je nedavno izjavio da je spreman da bude gradonačelnik, te da je „godinama posvećen pravednom razvoju Beograda“.

Nova.rs: Dva moguća kandidata opozicije za gradonačelnika Beograda 2
foto FoNet Aleksandar Barda

„Bila bi mi velika čast da budem zajednički kandidat opozicije, ali ono što je bitno jeste da zajednički dođemo do toga ko je najbolji kandidat i ko god se ispostavi kao takav, oko koga se dogovorimo, mi smo spremni da to podržimo“, rekao je nedavno Veselinović u izjavi za „Danas“.

Potencijalni kandidat za gradonačelnika je i Vladimir Obradović, poslanik u Skupštini, koji je deo poslaničke grupe „Pravac Evropa“. On je u parlament ušao na predlog SSP Dragana Đilasa i upravo ga ta stranka predlaže u razgovorima sa ostatkom opozicije.

Nova.rs: Dva moguća kandidata opozicije za gradonačelnika Beograda 3
Printskrin SSP

Obradović je inače i profesor na Fakultetu organizacionih nauka, a na prethodnim beogradskim izborima bio je član tima tadašnjeg kandidata za gradonačelnika Vladete Jankovića (Ujedinjeni za pobedu Beograda).

Kako je Nova.rs juče objavila, opozicija okupljena oko protesta Srbija protiv nasilja nadomak je dogovora oko jedne liste za parlamentarne, beogradske i pokrajinske izbore. Dogovoren je i raspored mandata, a u prvih 71 blok oko SSP-a i Zeleno-levog fronta imaće 31 kandidata za poslanike, savez NSP Miroslava Aleksića i Ekološkog ustanka Aleksandra Jovanovića Ćute 22, dok će DS i Ponoš imati ukupno 18.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da izbore mora da raspiše najkasnije 2. novembra.

Osim parlamentarnih i beogradskih, izvesno je da će biti održani i pokrajinski izbori, a građani će na birališta izaći i u još 66 lokalnih samouprava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari