Nova stranka: Podli plan iza Šešeljevog ponašanja 1

Iza toga što je Vosjislav Šešelj danas skandalozno gazio hrvatsku zastavu i psovao delegaciju Sabora Hrvatske ispred Skupštine Srbije, očigledno stoji podli plan namerne proizvodnje konflikta, zbog čega Nova stranka zahteva sankcionisanje ovog osuđenog ratnog zločinca.

Jednako je monstruozna i najava da će se osuđeni ratni zločinac vratiti na mesto zločina – u Hrtkovce, kako bi mitingovao na istom onom mestu gde je 1992. godine pozvao na progon Hrvata, navodi se u saopštenju.

NS je ocenila da su sve učestalije neprimerene i huškačke izjave predstavnika vlasti, kao i provokacije koje se podmeću, očigledan pokušaj da se izazove haos i skrene pažnja sa nečega što SNS želi da poturi građanima ili, pak, da im oduzme. Dosadašnji način rada aktuelnog režima uči nas tome da su spremni da izazovu velike nemire, često poturajući druge, ovog puta svoje „političke oce“ oličene u jurišnom odredu SRS, ističe NS.

Nova stranka zahteva izbacivanje osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja iz Narodne skupštine, jer ne samo da preti i šikanira druge poslanike, već i svojim skandaloznim postupcima nanosi nemerljivu sramotu državi Srbiji.
U saopštenju NS zahteva od Ministarstva unutrašnjih poslova da deluje preventivno i zabrani održavanje skupa u Hrtkovicma, jer bi u suprotnom saučestvovalo u veličanju zločina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari