Aleksandre Vučiću, obuzdaj svoje kriminalce, da ne bismo mi morali da preduzmemo zakonom dozvoljene mere samozaštite – poručio je predsednik Nove stranke Zoran Živković nakonferenciji za štampu, povodom upada u kuću i pretnji vatrenim oružjem predsednici Opštinskog odbora Nove stranke u Pećincima Jeleni Grujić.

Živković je naveo da su, kako ih je nazvao, razulareni divljaci Aleksandra Vučića, koji su organizovani po sistemu mafijaških grupa, upali u četvrtak uveče u kuću odbornice Jelene Grujić i napravili pokaznu vežbu za zastrašivanje.

On je ocenio da su povod provale, premetačine stvari i pretnji koje su upućene predsednici Opštinskog odbora Nove stranke i njenom suprugu, lokalni izbori u Pećincima koje su zakazani za 24. decembar. Jelena Grujić je detaljno je opisala upad u njenu porodičnu kuću. Prema njenim rečima, kada se sa mužem i maloletnom ćerkom u četvrtak uveče vratila sa slavlja, primetila je da iz njihove kuće istrčavaju nepoznata lica. Suprug odbornice tada je potrčao za njima, da bi u jednom trenutku jedno lice u njega uperilo pištolj, upitavši ga „gde si pošao, j*b’o li te Vučić?!“. „Tada smo se sklonili na sigurno i pozvali policiju, gde su nam rekli da imaju posla i da će doći kasnije, iako smo im naglasili da nam je prećeno vatrenim oružjem. Ovo nije prvi put da imam problema sa naprednjacima, a oni običnu eskaliraju pred lokalne izbore. To uvek prati i natezanje sa policijom, jer sa njima moram da se ubeđujem kako bi primili moje prijave“, kazala je Grujić. Ona je podsetila da je za vreme pokrajinskih i parlamentarnih izbora 2016. godine, kada je uz dokaze koje je sama snimila podnela tužbu protiv lokalnih čelnika SNS zbog kupovine glasova, takođe bila meta fizičkog napada, o čemu je obavešteno tužilaštvo.

Marinika Tepić, poslanica Nove stranke, koja među prvima otišla na lice mesta, smatra da je skandalozno to što je policijskim inspektorima trebalo više od tri sata kako bi došli u dom odbornice Grujić. Ona je poručila da će odbornica Grujić, zbog toga što je bezbednost nje i njene porodice ozbiljno ugrožena, zatražiti policijsku zaštitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari