Novac iz budžeta Požege za stranačka namirivanja 1

Neformalna grupa „Protesti u Požegi“ je optužila požešku vlast, koju čine naprednjaci, radikali i socijalisti, da rasipa budžetski novac na dupliranje funkcija i stranačka namirivanja u javnom sektoru.

Grupa je svoje tvrdnje potkrepila odlukom SO Požega o imenovanju Mikana Jovanovića (SPS) za v. d. direktora JKP „Naš dom“, tako što je prethodno lokalna vlast isposlovala ostavku Zorana Đokovića na to mesto. S druge strane, kako se navodi, odlukom SO Požega o izmeni osnivačkog akta tog preduzeća, Đokoviću je „napravljeno“ radno mesto izvršnog direktora, koje ranije nije postojalo u tom preduzeću.

– Mikan Janković je član SPS i kada je, u novembru 2015. godine, mesto predsednika opštine Požega preuzeo Milan Božić (SNS), Janković je bio ono krilo SPS koje nije podržalo novoformiranu koaliciju. Potom je Janković smenjen sa mesta direktora Direkcije za izgradnju, uz vrlo pogrdne komentare odbornika SNS na sednici SO Požega, a nakon gašenja JP Direkcija za izgradnju, dobio je otkaz, podseća grupa „Protest u Požegi“ . Uz ocenu da se sada „ponovo ukazala potreba za jačom podrškom od SPS“, navodi se da je tu podršku ovog puta „Mikan Janković naplatio mestom direktora JKP „Naš dom“, a da će bivši direktor Zoran Đoković, Odlukom o usklađivanju osnivačkog akta JKP „Naš dom“, ostati u tom preduzeću i to na novoj funkciji izvršnog direktora.

– Da bi stvar bila apsurdna, predsednik opštine Milan Božić neprestano ističe da je prethodna vlast loše sprovela rekonstrukciju gradskog trga u Požegi i da je on nebezbedan, jer nema upotrebnu dozvolu. Glavni odgovorni za izvođenje rekonstrukcije je Mikan Janković, koji je potpisivao ugovore sa izvođačima radova i isplate za obavljene poslove rekonstrukcije, navodi se u saopštenju grupe „Protesti u Požegi“, koja se pita „kako takav kadar može da bude poželjan Milanu Božiću i zbog čega se budžetska sredstva rasipaju na dupliranje funkcija i stranačka namirivanja“.

U subotu opet protesti

Protesti građana Požege su počeli 11. februara, zbog odluke opštinske vlasti da za 12 miliona dinara kupi plac i nelegalnu i nedovršenu kuću, čiji su vlasnici muž i dever Zorice Mitrović (SNS), predsednice SO Požega. Zbog pritiska javnosti i protesta građana, vlasnici su odustali od prodaje, ali SO Požega, iako je rebalansom budžeta navedeni iznos preusmerila u druge projekte, još uvek nije donela odluku o odustajanju od te kupovine. Osim zahteva da SO ukine odluka o spornoj kupovini, na šestom protestu, koji će biti organizovan u subotu, 14. aprila u 17 časova na Trgu Slobode, ponovo će biti zatražena smena lokalne vlasti, kao i to da državni organi reaguju na prijave koje su građani podneli protiv požeških čelnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari