Novaković: Njima je bilo potpuno emotivno i institucionalno strano da podnesu ostavke 1Foto: N1/Printscreen

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković istakao je večeras da se „ovde podnošenje ostavki doživljava kao oproštaj od života ili poziv na političko samoubistvo“.

 

Danas se navršava dva meseca od masovnih ubistava u Srbiji, Novaković je istakao da je ta tragedija sve „potpuno šokirala, ali i stvorila osećaj solidarnosti, te stvorila potrebu za osećaj pripadnosti“, prenosi Nova.rs.

„Ako država ne može da obezbedi bezbednost svim svojim građanima, onda se postavlja pitanje kakva je to država“, upitao je Novaković u emisiji „Među nama“ na TV Nova.

Potpredsednik Narodne stranke je ocenio da je bilo za očekivati da „predsednik države ode na mesto tragedije i položi cveće, izjavi saučešće i da ga u tome prati premijerka“.

„Bilo je za očekivati da svi koji su odgovorni podnesu ostavke, a ovde se nažalost ostavke doživljavaju kao oproštaj od života, kao da vas neko poziva da izvršite političko samoubistvo. Ostavka je u suštini način da preuzmete odgovornost i da zaštitite vlastiti integritet“, rekao je Novaković i dodao:

„Njima je bilo potpuno emotivno i institucionalno strano da podnesu ostavke.“

Govoreći o izborima u Narodnoj stranci, Novaković je rekao je stranačka skupština „trenutak kada jedna stranka formuliše svoju politiku“.

„Kada se biraju svi u stranci logično je da u svakoj demokratskoj organizaciji postoji više kandidata za jedno mesto“, rekao je Novaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari