Novaković pita ministarku: Kada ćete prestati da ćutite o kršenju ljudskih prava 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Predsednik novosadskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković upitao je danas ministarku za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordanu Čomić kada će „prestati da ćuti“ o kako je naveo, sve češćim kršenjima ljudskih prava u Srbiji.

„Postavlja se logično pitanje kada prestaje period vašeg tihovanja, meditacije, ćutanja i svih formi izbegavanja da se otvoreno i nedvosmisleno izjasnite o problemima iz delokruga rada vašeg ministarstva“, naveo je Novaković u otvorenom pismu.

Upitao ju ministarku kako kao osoba koja je rodjena u Novom Sadu, „u ambijentu tolerancije i poštovanja različitih nacionalnih zajednica“, gleda na „šovinističko orgijanje“ reditelja Dragoslava Bokana koji je na televiziji Pink optužio potpredsednicu Stranke slobode i pravde (SSP) Mariniku Tepić da je „pripadnik nacionalne manjine koja mrzi Srbiju i srpski narod“.

„Da li je posao vašeg ministarstva da štiti vrednosti zajedničkog življenja ili da prećutkuje narušavanje principa zaštite drugog i drugačijeg“, upitao je Novaković.

Ocenio je da ministarka „ne radi svoj posao“ i upitao je da li vidi problem „u činjenici što se mržnja i netrpeljivost neometano šire sa televizije Pink, koja ima nacionalnu frekvenciju“.

„Da li zakon važi ili ne važi i za televiziju Željka Mitrovića. Da li emitovanjem ogavnog napada Dragoslava Bokana na Mariniku Tepić ova televizija ostaje u okvirima zakona ili krši zakon? Napokon, kada ćete prestati da igrate igru pantomime sa novinarima i javnošću? Kada će vaše rečenice i stavovi imati razgovetan ton i logičan sled“, upitao je funkcioner Narodne stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari