Bokan optužio Mariniku Tepić da je "rumunski nepijatelj", ona najavila tužbu, opozicija optužuje vlast 1Marinika Tepič Foto: FoNet/ Milica Vučković

Komentarišući blokade puteva koje su u subotu organizovane širom Srbije u znak protesta zbog usvajanja zakona o eksproprijaciji i referendumu, reditelj Dragoslav Bokan je na TV Pink vređao potpresednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić na nacionalnoj osnovi i proglasio je za #našeg neprijatelja“.

„Potreban je odgovor, ne samo to ‘oni su grozni, oni su ovakvi, onakvi…’ Jesu, ali to nije tema. Marinika Tepić je pripadnik nacionalne manjine koja mrzi Srbiju i srpski narod“, reako je Bokan.

Kako tvrdi, Tepić je „ušla kod Čanka u njegovu antisrpsku organizaciju kada je bila mlada devojka i studirala šta? Rumunski jezik! Iz rumunske porodice! Rumunska mama, rumunski tata, radila u rumunskoj organizaciji, i ona je naš neprijatelj! Ona je nacionalni neptrijatelj, ne samo ideološki i politički.“

Posle ove izjave oglasila se Marinika Tepić koja je najavila podnošenje krivične prijave za izazivanje rasne, verske i nacionalne mržnje.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić biće prva na opozicionoj listi na vanrednim parlemntarnim izborima najavljenim za 3. april 2022. godine.

Ona je kritikovala vlasti zbog zakona o referndumu i eksproprijaciji i podržala proteste grašana Srbije odrđane u subotu blokadom mostova i saobraćajnica, kao i proteste grašana Loznice zbog Prostornog plana koji predviđa rudnik u Jadru.

Tepić je kao jedna od najistaknutijih opozicionih predstavnika na stalnoj meti prorežinskih medija i političara.

Opozicija: Napadi na Mariniku Tepić zato što predvodi pobedničku listu

Nikada Srbija nije, kao danas, živela i zemlji potpunog besčašća. Necemo dozvoliti da Vučić koji je prebrojavao krvna zrnca svim ljudima u regionu tražeći ubistva 100 za jednog, za šta nikada nije odgovarao, i ovaj put prođe bez posledica. Odgovaraće i on i svi njegovi sledbenci za sva svoja zlodela učinjena Mariniki, ali i svim građanima Srbije, navedeno je u zajedničkom saopštenju više opozicionih stranaka i pokreta uz ocenu da su napadi na Mariniku Tepić usledili zato što predvodi pobedničku listu.

„Strah Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke, od kada se su se ujedinile najvece opozicione stranke  i pokreti, i za nosioca liste izabrali Mariniku Tepic, je toliko veliki da ne prezaju ni od najstrašnijih napada. Napada koji direktno ugrožavaju bezbednost Marinike i njene porodice“, navodi se u saopštenju koje su potpisali Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Narodna stranka, Pokret slobodnih građana, Pokret slobodna Srbija, Pokret za preokret, Ujedinjeni Sindikati Srbije Sloga.

Marinika Tepic je već danima izložena napadima i neistinama, doda je, koje osmišljava izborni štab Aleksandra Vučića, ali je vrhunac beščasća realizovan danas kada je Marinika javno proglašena državnim neprijateljem zbog njenog nacionalnog porekla.

„Ovoga puta je to učinjeno preko televizije Pink, najangažovanije Vućićeve medijske batine, koja je medijski pripremila ubistvo Olivera Ivanovića. Vučićev omiljeni reditelj Dragoslav Bokan, koji ponovo jaše kao devedestih u Belim orlovima, napao je Mariniku, njenu celu porodicu i njene roditelje“, saopštava opozicija.

Prema njihooj oceni, pokušaj satanizovanja Marinike Tepić, prve na opozicionoj listi, koja se svakoga dana svim srcem bori da Vučić ne uništi Srbiju i zauvek je ugasi, osuđen je na propast.

„Podrška njoj i listi koju vodi raste iz dana u dan. Zato su su samo dva dana nakon naredbe da se građani Srbije udaraju čekicima kao u ustaškoj NDH, Vučić i njegov izborni štab odlučili da pojačaju medijski rat protiv Marinike, ne birajući sredstva u pokušaju da je natereraju da ne predvodi pobedničku listu opozicije“, navedeno je u saopštenju.

Građanski preokret poziva Tužilaštvo da reaguje

Građanski preokret pozivao Republičko javno tužilaštvo da hitno reaguje zbog izvršenja krivičnog dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Republike Srbije od strane Dragoslava Bokana, koje je izvršio izjavom datom Televiziji Pink 29.11.2021. godine.

„Njegova izjava je nedvosmisleno izazivanje nacionalne mržnje i netrpeljivosti prema Rumunima. On je istovremeno počinio i krivično delo povrede ugleda Marinike Tepić zbog nacionalne pripadnosti. Emitovanje izjave Dragoslava Bokana je dovoljan razlog i za najstrožije sankcionisanje televizije Pink“, navodi se u saopštenju Građanskog preokreta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari