Novaković: Proširiti istragu protiv Malešića i na Zvonka Veselinovića i Miloša Vučevića 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/DS)

Povodom informacija koje su se pojavile u medijima o kontaktima bivšeg načelnika novosadske policije Slobodana Malešića sa kontroverznim biznismenom Zvonkom Veselinovićem, kao i sa određenim brojem najviših državnih funkcionera, Borislav Novaković, poslanik Narodne stranke, skreće pažnju na činjenice koje istragu protiv Malešića mogu učiniti preciznijom i obuhvatnijom.

„Od kada je SNS 2012. godine preuzeo vlast u Novom Sadu, sve bitne procese u gradu opredeljuju Andrej Vučić i Zvonko Veselinović. Andrej Vučić upravlja političkim životom, a Zvonko Veselinović orkestrira kriminalnom scenom Novog Sada. Drugo, nije nepoznata činjenica da su Zvonko Veselinović i Slobodan Malešić u prijateljskim odnosima, a sada saznajemo i da su kumovi. Zvonko Veselinović je zajedno sa bivšim direktorom policije Vladimirom Rebićem bitno uticao na postavljenje Malešića za prvog policajca Novog Sada, jer su i ranije bili u prijateljskim odnosima“, rekao je Novaković.

Kako dodaje, povodom mesta i uloge bivšeg gradonačelnika Novog Sada i aktuelnog ministra odbrane Miloša Vučevića u ovom kriminalno-političkom zamešateljstvu, trebalo bi obratiti pažnju i na ime lokalnog osuđivanog „biznismena“ Marka Bosanca Bosketa, koji je lični prijatelj Miloša Vučevića, a desna ruka Zvonka Veselinovića.

„Bosanac je vlasnik firme „Montop“ koja dobija poslove od javnih komunalnih preduzeća u Novom Sadu, a sa EPS-om je potpisao ugovor o očitavanju brojila na teritoriji cele Srbije u vrednosti od 100 miliona evra. Marko Bosanac Boske je „vezni igrač“ i poslovna spona između Miloša Vučevića i Zvonka Veselinovića. Bio je toliko blizak Malešiću da je njegova firma stipendirala studije Malešićevom sinu“, nastavlja Novaković.

On smatra da je od interesa za istragu i veza između Slobodana Malešića i Nebojše Petrića, vlasnika firme za proizvodnju veštačkog đubriva „Promist“ i jednog od vlasnika građevinske kompanije „Galens“, koja je i pre dolaska Malešića, a pogotovo posle njegovog imenovanja na mesto načelnika novosadske policije, u Novom Sadu privilegovana.

„Gradska uprava na čijem je čelu bio Miloš Vučević sve vreme je pogodovala firmi „Galens“, menjajući regulacione planove u njenu korist, a na štetu javnog interesa, uhodanim načinom: prvo „Galens“ kupuje potpuno neatraktivno građevinsko zemljište, a odmah posle toga Gradska uprava Novog Sada menja urbanistička dokumenta omogućujući veću spratnost, kubaturu i stepen izgrađenosti objekata na tim lokacijama. Inače, Malešić i Petrić se poznaju i izgradili su prijateljske odnose još u rodnom Prijepolju. Iako su poslovne mahinacije između Miloša Vučevića i Nebojše Petrića više nego očite, one pod policijskom upravom Slobodana Malešića nisu nijednog trenutka bile predmet njegove profesionalne pažnje“, kazao je Novaković.

Samo u Novom Sadu firma Zvonka Veselinovića „Granit Peščar“ iz Ljiga, kako nastavlja, popločava granitnim pločama centar grada u procenjenoj vrednosti od 10 miliona evra.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari