Novi gradonačelnik Zubinog Potoka odgovorio hoće li biti Srba u njegovom kabinetu i gde će biti zgrada opštine 1Foto: KoSSev

Izmir Zećiri, koji je na izborima na severu Kosova izabran za gradonačelnika opštine Zubin Potok, rekao je da ne može da pristupi zgradi opštine, jer taj objekat, kako kaže, još uvek kontroliše Srpska lista, ali da postoji rešenje za taj problem, prenosi Teve 1.

Zećiri je rekao da u toj opštini postoji nekoliko objekata u kojima nova administracija može da obavlja svoj posao.

„Od početka, od posleratnog perioda, osnovali smo nekoliko institucija za usluge građanima, počev od matičnih službi koje funkcionišu. Imamo opštinske kancelarije za zajednice, a ja sam službenik koji radi za ove kancelarije. Ovde je stacionirana Uprava za socijalna pitanja, kancelarija lokalne policije, imamo i neke prazne kancelarije spremne za rad“, rekao je Zećiri.

Novi gradonačelnik Zubinog Potoka odgovorio hoće li biti Srba u njegovom kabinetu i gde će biti zgrada opštine 2
foto: Printscreen/YouTube

On je dodao da u ovom trenutku nije prioritet imati sve objekte.

„Pokušaću da napravim veoma dobar, funkcionalan i otvoren kabinet za sve. U ovom trenutku imamo objekte u kojima možemo da radimo i mislim da pre svega treba da uspostavimo kancelariju gradonačelnika“, rekao je Zećiri.

On je rekao da je „bio ubeđen da će pobediti na izborima“.

„Bio sam ubeđen da ću pobediti, jer me skoro svi ovde poznaju“, rekao je Zećiri.

Što se tiče sastava njegovog kabineta, rekao je da je otvoren za kadrove iz srpske zajednice.

„Razmišljao sam o tome, ali se još nisam pripremio. Videćemo. Biću otvoren, posebno za srpsku većinu ako postoje profesionalci, građani koji poštuju zakon, žele da rade u svojoj zemlji, za građane ove zemlje. Oni su dobrodošli u moj kabinet, a rekao bih da je 80 odsto mogućnosti da u upravljanje odeljenjima u opštini uvedem uglavnom srpske kadrove“, rekao je Zećiri.

Zećiri je na vanrednim izborima osvojio 197 glasova, odnosno 52.2 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari