Novi Pazar: Protestna šetnja povodom „okupacije Sandžaka 1918.“

Ostavite komentar


  1. Da je pravne drzave ovaj huskac sa nacionalnim mantrama bi bio uhapsen I procesuiran. Ali ne, bolje da se iskoristi kao gorivo za velike Srbo-nacionaliste, takodje huskace, koji ce biti u formi zastitnika. I tako do u nedogled – leva ruka desni dzep.

    1. radile bi i tamo i te kako fiskalne kase i plaćali bi porez poput ostalih građana.

  2. A sad lepo pa u KPZ Niš, Zabela ili karta u jednom pravcu za Sarajevo, Prištinu, Istambul, Teheran, Zagreb…
    Ovakav govor mržnje i pokušaj promene istorije treba odmah sankcionisati, ali dr neboj se Nebojša nema petlju za tako nešto.AV bi mogao da se izjasni ali to su njegovi prijatelji, suljo, ramiz i muftija & co.
    Zato da skratim Srbija treba da bude zemlja svih građana a ne samo Srba, ali kome ne odgovara granice su otvorene.A moju zemlju niste ni gradili pa je nećete ni rušiti.

  3. Vojvidina je austrijsko . madzarska zemlja , Niski Sandzak, Novopazarski Sandzak i Presevska Dolina su albanske teritorije , Zemun Polje i Sarengradska ravnica je hrvatska zemlja …dali neko moza da mi kaze sto je srpska zemlja u Serbiju…osim beogradskog pasaluka ..!!!

        1. Vidim da si istoriju učio iz omota novina a ne iz udžbenika. Na žalost takvi kao ti su danas većina u svakom društvu. Pročitaj malo nešto o granicama Srpskih zemalja u vreme Nemanjića, pročitaj i to odakle Vojvodini to ime i ko je tamo živeo i kako se odlučiovalo o pripajanju matici, pročitaj i o tim Sandžacima da nisu nikakve odredjene oblasti no obicni administrativni nazivi za reone nastali pod Turskom okupacijom a da je pre njih tu stotinama godina stajala Raska drzava Nemanjica. Istorija se ne uci iz novina i sovinisticko partijskih brošura. Aferim!

          1. Nasu historiju uci europa i celi svet Nedzade jer su oni svestni sto je nasa historija i nasa proslost dala europi i covecanstvu, koju je civilizaciju istok i zapad dasljedili od nas
            U americi , u kanadi ..japanu , u vecini europskih zemalja u zadnjih 20 godina se na veliko otvaraju skole s ciljem ucenja naseg jezika kako bi ljudi nasli vezu s njihovim jezicima .
            U turskoj je donet zakon da nas jezik u svim skolama bude ne obavezavajuci jezik. jer su shvatili da je nas jezik osnova vecine europskih i svetskih jezika
            Drugo je nesto sto se to vama srbima ne dopada. Ali, nece se dopasti svima onima koji su upravo ucili iz novina ili babskih prica , knjiga i uszbenika lazi i obnana , ogranicenih rezona Nedzade, Nece se dopasti ni onima koji nemaju svoje poreklo i ne znaju odakle poticu
            Za moju historiju ti ne brini puno jer za nju ima ko da brine
            Ti brini se za svoju historiju i svoju proslost jer, oni koji nemaju proslost , nemaju ni buducnost
            Nedzade

          2. @fery

            Hahahahaha. Bas nasmeja covece. Cime vam to ispiraju mozak te dostizete ovakve faze? Hahahahaha. „Albanci narod stariji od dinosaura“. Hahahahaha

    1. Ovo je zapravo pitanje za sve srpske političare…zašto su dozvolili da nam lekcije iz istorije drže pripadnici verovatno najzaostalijeg balkanskog i evropskog naroda (Fery),zašto mi kao država danas nismo sigurni u svoje granice,u istoriju i nasleđe.Dovoljno je samo par njih malo pismenijih,kao što je nesumnjivo to Fery,i da se zaista zamisliš šta se to svih ovih decenija dešava sa državom Srbijom ? FeriYU inače želim svako dobro,uvek je lepo videti kako u životu se može dobro napredovati,sa bureka i limunade doći čak i do Skandinavije i dalje,imati Volvo ili neki od Fordovih kombija,ali to i dalje ne čini istoriju,niti EUropu u vama.Vaša EUropa je ipak jugoistočnije od ovih krajeva,zar ne? Fery.

      1. Ne SaleKuleas ne .
        Ti i tvoji istomisljenici ste u velikoj zabludi
        U neravnopravnim odnosima snags vi ste gradili vasu laznu historiju od trenutka kada otomanska imperija porazena od Rusije. Rusija je pozurila organizirati i financirati jednu posve ilegalnu Konferenciju Velikih sila EUrope u Londonu 1913
        s namerom uspostave “ mira u Europi “ ali , ti znas da mira nije bilo jer su se desila dva svetska i dva balkanska rata a cilj Rusije je bio da“spoji “ Balticko i Jadransko more da preko Srbije izlazi u tople vode Jadrana. Tada , prije 1912 g. mi smo ziveli u kompaktih 150 hiljada Km2 nese zemlje . Sada nase teritorije skucene na manje od 50 hiljada Km2 Balkana a svi vi nasi susedi se prosirili na nasu stetu Cak je stvorena i jedna vestacka , do tada nepostojeca Makedonija kao 6-ta republika Jugoslavije Mi starosedioci balkana ostali ne slucajno , nacionalna manjina u zemlji slavena , a da sa slavenima ama bas nista zajednickog nismo delili osim neprijateljstva
        Manje vise to je istorija kome vi trebate posvetiti malo vise paznje i dobro je prouciti kako ne bi se danas ili ubuduce individualno ili kolektivno razocarali.
        Ja ne zelim ici jos dalje do Aleksandra Velikog,Vizantinske Imperije , Rome , do Kralja Konstantina
        I-og i Kralja Justinjana I-og , do Skenderbega i naovamo ,do Rasa ili naziv za tanki kamen od kojeg se pokriju krovovi kuca ( Raska, Nisje ili Polaziste
        (Nis ) itd itd ,ne zelim pomenuti sto smo mi dali cuvilizaciji istoka i zapada kada vi niste ni u Karpatima bili…!
        Izjava Milosevica koji se obratio srbima na Kosovo Polje da
        “ niko ne sme da vas bije “ je nista drugo nego njegovo bedno dusevno stanje i jos bednije stanje srpskog drustva u celini da je precuteo zivotinjsko batinjanje i ubistva , krvnicko postupanje srpskih vlasti prema 600-700 hiljada prpadnika nase nacionalne manjine po srpskim zatvorina 80-ih i 90- ih g. samo zato sto mi nismo bili srbi, pa ubojsvo vise od 330 nasih vojnika u kasarnana sirom Jugoslavije …pa …do dan danas ni reciju oprosti za sve pocinjeno od strane drzave srbije …!!!
        Ja nisam zeleo pomenuti i cinjenicu da ja kolko toliko se tebi i ostalima obracam na nematernim jeziku , pisem vasem govornom jezikom sto pokazuje da ja vredim vise od tebe , da je moj narod vredniji od tvog ali ,s cudjenj vidim da ti meni pominjes burek, pominjes mi razinu nase civilizacije koju ste od nas ucili , a da pre nego ste dosli u ovim prostorima niste znali ni da postoji taj ukusni speciitet kojeg mi zovemo pite a vi je zderete kad god se ta pita nalazi ispred vasih ruku, moj SaleKuleas

  4. Neko je ovdeo spomenuo zatvor, zabele, teheran, stamboll. Na zalost sandzaklije okusili i za ele i KP D Nis i Goli Otok i pronudno ofselivanje za Tursku, okusili su i cetni ke kame iparizanske kursume, stavljeni du pred strelacke gormacije ali to nije moglo da ubija slobidarske ideje, naprotiv tepresija, zulumi, robija samo ojacali duh za samostalnos da budu svoji na svom3 zavicaju.

  5. Sve su to naši građani, nebitno da li neko skandira Turskoj i istu priziva ili navija za Srbiju. nebitno da li se neka porodica čiji su članovi građani Srbije bori na strani Isila u Siriji ili bi se borili za Srbiju. Nebitno da li će se 100 Srpkinja udati za 100 Srba ili 100 nekih egzotičnih tipova…. sve je to danas, kažu nam, nebitno! Jedino je bitno da stalno i iznova brinemo o osetljivim, manjinskim i ranjivim grupama u Srbiji a one nam često uzvaćaju s pažnjom, ljubavlju i razumevanjem! Možda bismo trebali da ukinemo i naziv države Srbija i korišćenje srpskog jezika jer to čini neke osetljive i ranjive grupe još ranjivijim i osetljivijim?!

  6. Jadna ova drzava sa ovakvim vodjama. Prvo Zukorlic izvede njegove ucenike sa zelenim uniformama, prica o zgradi koja ce goreti ako gori sprat, onda ovaj sada istu retoriku. Naravno gospodar svega i svacega napadne Ljajica preko Seselja i radikala. Srbiji treba ocigledno kontrolisani haos kao sto je radjeno i na Kosovu. Ne trebaju lojani gradjani, mirni koji rade za interes svih. To sto se godinama radi vrati se pre ili kasnije nazad. Ugljanin je odavno procitana knjiga koja kopira onog hodzu i nada se ministarskoj fotelji. Jad i beda od drzave koja sve ovo veoma dobro radi da bi se garnitura zadrzavala sto duze na vlasti i kontaminirala sovinizmom celu drzavu.

    1. Najgori je Rasim Ljajic koji je u Beogradu ministar za tesenje Srba i zastitu ratnih zlocinaca a na lokalu koalicija sa Sulejmanom Ugljaninom a sve to da bi sa svojim ortacima bivsim a mozda i sadasnjim narkodilerima zaradjivao milione eura.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.