Novi Pazar: SDA i SPP optužuju vlast da im je stranački interes važniji od građana 1Foto: N. Kočović

Odbornici opozicije u Skupštini Novog Pazara ocenili su da je, odbijanjem da prihvati njihov zahtev za sazivanje vanredne sednice lokalnog parlamenta, predsednica tog tela Anela Šemsović pokazala da su joj važniji stranački interesi od građana.

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka i Stranka pravde i pomirenja (SPP) u petak su tražile da se održi sednica Skupštine na kojoj bi gradonačelnik Nihat Biševac predočio izveštaj o preduzetim merama za očuvanje života i imovine građana tokom nedavnih poplava.

Odbornica SDA Sandžaka Hanadi Hajdinović kazala je ispred zgrade Gradske uprave da predsednica lokalnog parlamenta nema pravo da, nesazivanjem sednice, štiti stranačke kolege i zanemaruje posledice nastale njihovim neradom.

“Oni koji nisu dobro radili svoj posao treba da snose odgovornost, ličnu gradonačelnik Nihat Biševac, a kolektivnu skupštinska većina. Nesposobnost, neodgovornost i nebriga gradske vlasti direktno ugrožava živote i imovinu građana bilo da se radi o stradanju građana u požarima, dece na kolovozu, umiranju bolesnika u bolničkim hodnicima ili sada u poplavama”, dodala je Hajdinović.

Iz Stranke pravde i pomirenja poručuju da će se zbog dešavanja tokom poplava i situacije u Novom Pazaru direktno obratiti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić.

Odbornik te partije Edin Numanović kritikovao je i izjave pojedinih funkcionera da su građani odgovorni za izazivanje poplava i da će im biti porušene nelegalno izgrađene kuće.

“To su skandalozne izjave. Vi ste bili na vlasti, zašto ste pustili da se te kuće izgrade, gde su vam bile inspekcije”, rekao je Numanović.

U poplavama, izazvanim obilnim padavinama tokom prošle nedelje, živote su izgubila dvojica Novopazaraca koji su se utopili u nabujaloj Trnavici, dok su pokušavali da spreče izlivanje vode na ulicu i dvorišta kuća u naselju Ćerimidžinica.

Reke su se izlili i na teritoriji Sjenice i Tutina, a novinare je zanimalo da li će SDA Sandžaka i SPP zatražiti odgovornost čelnika te dve opštine zbog štete izazvane poplavama, ali su odgovorili da takva pitanja postave odbornicima u lokalnim parlamentima tih opština.

Na vlasti u Sjenici je SPP, a u Tutinu SDA Sandžaka.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari