Novi Pazar: SDP izlazi na izbore za BNV, nosilac liste Husein Memić 1Foto: N. Kočović

Sandžačka demokratska partija (SDP) imaće svoju listu na predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) koju će predvoditi potpredsednik te stranke i direktor Kulturnog centra Novi Pazar Husein Memić.

Predsednik SDP-a Nihad Hasanović kazao je na konferenciji za novinare da su oni na prethodnim izborima podržavali druge liste, ali da su sada odlučili da “izađu u punom kapacitetu, sa svojom listom i svojim nosiocem”.

“SDP se svih prethodnih godina zalagala za Bošnjake i radila u njihovom interesu. Preuzeli smo odgovornost u svim gradovima i opštinama da vršimo vlast gde su nam građani dali podršku i tako će naša lista i naš nosilac raditi i rukovoditi Bošnjačkim nacionalnim vijećem”, izjavio je Hasanović.

On je Memića opisao kao “mladog, perspektivnog, hrabrog i porodičnog čoveka” koji će, uz podršku partije, moći da se izbori sa izazovima u BNV i koji će raditi odgovorno.

Memić je odluku partije da predvodi listu nazvao “velikim amanetom” i dodao da će on biti samo deo tima sastavljenog od najboljih kandidata u svojim oblastima.

Ocenio je da su ga za tu kandidaturu predložili rezultati Kulturnog centra u prethodnih desetak godina.

“Želim da pozovem sve ljude da vide program, da vide rezultate i onda donesu sud koga će podržati. Dobio sam podršku ljudi iz drugih političkih partija, želimo da pravimo ‘bratstvo – jedinstvo’, neće ovo biti svađalačka kampanja, neće od nas sigurno, iako ćemo znati da odgovorimo. Želimo da nakon izbora, kada pobedimo, pružimo ruku svima i zajedno radimo u interesu Bošnjaka”, poručio je Memić.

Izbori za 35 članova Bošnjačkog nacionalnog vijeća biće održani u nedelju, 13. novembra.

Na prethodnim izborima 2018. godine, 14 mandata osvojila je lista “Samoopredeljenje” SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina, “Matica bošnjačka” Stranke pravde i pomirenja (SPP) 13, a “Vakat je”, koju je podržala SDP, osam.

Kako nijedna lista nije ostvarila većinu, BNV su u prethodne četiri godine rukovodile liste “Samoopredeljenje” i “Vakat je”.

Svoju listu na predstojećim izborima nedavno je najavio i lider SPP Usame Zukorlić, a gotovo je izvesno da će na njima učestvovati i predstavnici SDA Sandžaka.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari