Obradović: Ako sumnjate, zovite lekare 1Foto: BETAPHOTO BRANISLAV BOZIC

Nakon dešavanja ispred Starog dvora potpredsednica Srpske napredne stranke i predsednica Unije žena te partije Marija Obradović je zajedno sa poslanicama SNS održala konferenciju za novinare pod naznakom „hitno“.

Na njoj je osudila „fašističke napade na žene“, za koje je optužila lidere Saveza za Srbiju.

Prema njenim rečima, današnji „napad“ je samo jedan u nizu „fašističkih akcija“ koje pokazuju da su agresija i nasilje način komunikacije i politički program Saveza za Srbiju. Obradović je poručila da svi građani Srbije ne treba da budu „uznemireni“, jer će država i institucije koje su zadužene za javni red i mir „zaštititi sve građane, a posebno žene“.

Obradović je navela da je Savez za Srbiju, na čelu sa Boškom Obradovićem, namerno odabrao da „zabrani ulaz“ u Skupštinu Beograda u momentu kada se tu održavala sednica Saveta za rodnu ravnopravnost kojoj prisustvuje veliki broj žena. Ona je dodala da su se „naprednjakinje“ i zaposlene u gradskoj skupštini „herojski držale“, te da su tom prilikom povređene šezdesetdevetogodišnja Đurđina Ljubenović i šezdesetjednogodišnja Svetlana Tašljarević.

– Te dve gospođe, njima je ukazana hitna pomoć na licu mesta, a zatim su prevezene u Urgentni centar gde su im konstatovane traume u predelu glave, grudi, konstatovan bol u grudima i hipertenzivna kriza – navela je Obradović. Upitana da precizira da li su pomenute dve gospođe „povređene“, ili su „doživele traume“, Obradović je kazala da je možda bila „nespretna u izražavanju“, te da zbog „određenih zakonskih odredbi“ ne može da iznese više podataka o njihovom zdravstvenom stanju. Na ponovljeno novinarsko pitanje da li tvrdi da su dve gospođe zadobile povrede ili preživele traume, Obradović je odgovorila pitanjem „da li je vama ta nijansa vrlo važna“.

– Mogu da vas uputim na lekare u Urgentnom centru da potražite tu informaciju. Za mene je strašno što tražite nijansu u napadu na žene u sedmoj deceniji života, u trenutku kada jedna od njih pada u nesvest. Ako sumnjate da su one uradile nešto što „nije istina“, možete njih da potražite, kao i lekare u Urgentnom centru. Uvek ću stajati iza ovih žena – rekla je Obradović.

 Zakucaće Boško i na vaša vrata

„Sve one koji sa osmehom upravo slušaju ovo moje sadašnje izlaganje, samo ću podsetiti da će možda sutra Boško i ekipa zakucati i na njihova vrata“, poručila je Obradović dok je, slučajno ili ne, gledala u novinara Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari