Obradović: Biću kandidat Dveri na predsedničkim izborima, ako ne bude zajedničkog kandidata opozicije 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/MO)

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da će on biti kandidat ispred tog pokreta na predstojećim predsedničkim izborima, ukoliko ne bude zajedničkog kandidata opozicije.

Obradović je za televiziju Prva izjavio da aktuelnom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na izborima „treba da se suprotstavi neko ko do sada nije bio na vlasti i ko je patriota“.

„Spremni smo da razgovaramo o zajedničkom predsedničkom kandidatu, ako nemamo takvo rešenje Dveri će ići na izbore samostalno a ja ću biti predsednički kandidat“, rekao je Obradović.

Na pitanje da li je na vanrednim parlamentarnim izborima, koji se najavljuju za narednu godinu, bolje da opozicija izađe u jednoj ili više kolona, Obradović je odgovorio da postoje tri kolone opozicionih stranaka, od kojih je jedna kolona bivših članova Demokratske stranke, druga „zeleno – leva kolona“ i treća patriotska kolona, odnosno pokret Dveri.

Obradović je rekao da predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas „nije lider opozicije“ i da ujedinjenje opozicije u jednoj koloni, ukoliko u njoj ne budu i Dveri, predstavlja ukrupnjavanje „ostataka Demokratske stranke“.

On je takođe naveo da je lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, kao potencijalni zajednički kandidat opozicije na predsedničkim izborima, „politička prošlost“.

„Mislim da niko od lidera bivšeg režima ne može da pobedi Aleksandra Vučića i da je potreban neko nov“, rekao je Obradović.

Na pitanje kako komentariše navode da su Dveri kooperativna opozicija aktuelnom režimu, Obradović je odgovorio da su „Dveri istinska i prava opozicija što je dokazano poslednjih deset godina“.

On je rekao da se Dveri zalažu za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, za očuvanje Republike Srpske, za sprovođenje lustracije, kao i za „porodičnu politiku“, koja bi podrazumevala smanjivanje poreza na zaradu onima koji stupe u brak i koji dobiju dete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari