Obradović: Bojkot izbora kao način da sačuvamo Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije

Ostavite komentar


      1. „A“, čekaj bre, „narod na ulice“? Koji narod? Pa godinu i po ste izvodili narod na ulice i? Jedva vas se sakupi po 300-400 iz cele Srbije. Drugo, kukate zbog korone i glasanja, a pozivate narod na ulice??? Je l’ to Milova škola?Kad su litije, zabrana okupljanja zbog korone, kad nema litija, onda nema ni korone. Boško ti si odavno pukao kao zvečka, šta tebi još nije jasno? Skupštinsku salu ćeš u buduće gledati samo kad je prenos na tv. i pomiri se s tim. Imao si priliku, prodao si se, ti najbolje znaš kome i šta ti sad nije jasno?

      2. U sredu najavljuju kišu, ali to ne menja stanje stvari, da Boško ne može da izvede više od par hiljada ljudi na ulicu.

        1. „utr“, sigurno si pogrešio, valjda si hteo da napišeš, „Par desetina ljudi, 15-20“?

  1. Obradoviću predaleko si otišao od početka bojkota,nije se ni u jednom trenutku pomenulo Kosovo i Metohija,čemu sad pokretanje te teme 7 dana pred izbore.

  2. Pogledaj prijem stranih diplomata u Prištini i red gardista sa puškama i uniformama koje nemaju veze sa Srbijom pa onda objasni nekome šta znači to ostajanje u granicama Srbije a ne neke nebuloze

    1. Ni pleme u Africi ne bi se odreklo svoje zemlje za džabe.
      Da zahvaljujući Slovi i Vučiću Srpska država nea ingerencije na Kosovu. Ali i dalje drži pravni status u UN. Zašto im to pokloniti? Da bi odmah potom krenuo pritisak na Sandzak i Vojvodinu? Ovde se preko Kosovskog pitanja brani Niš Novi Pazar i Novi Sad a ne Priština

  3. Obradovic ovoga puta ide nize od svog dostojanstva nego sto nas je inace navikao, usudjujuci se da svojim izjavama dovodi bezbednost i stabilnost na KiM. Zaista pokazuje nasilje i svojim govorima seje mrznju gde god da se pojavi.

  4. Potpsujem i to kao pro EU i pro NATO orijentisan.
    Kosovo je defacto samostalno i Srbija je bez kamena tamo od sulude politike Vučića 90ih i od 2012 nastavljenoj.
    I ako bi sada ipak rekli NE priznanju to bi upravo nas uvelo u EU radi očuvanja mira. A čim Vučić prizna Kosovo nastaviće se pritisak na Sandžak i Vojvodinu.

  5. Evo proslo je 33 godine od Osme sednice CK SK Srbije, a Srbija jos uvek sanja iste snove. Ovo jasno pokazuje koliko je Srbija stravicno zaostala u odnosu na svet, u pitanju je barem pola veka. Tema Kosova je tema za naivne. Neka se svako zapita sta konkretno gradjani Srbije imaju od ove teme koja se rasteze na pola necijeg zivota ili na najbolje decenije necijeg zivota. Neuspesan rat za veliku Srbiju se vodio desetak godina. Molim razmislite vi licno Obradovicu kakvog to sve ima smisla osim da se gubi dragoceno vreme ljudima? Naravno, mnogi profitiraju na tom mitu, narocito crkva. Sa druge strane, kolonijalni status Vojvodine ne spominje nijedan politicar iz Beograda. Ocigledno da im nije stalo do progresa regiona, pa tako i cele drzave, vec samo Beograda inace bi se drzava odavno organizovala u skladu sa vremenom i potrebama vecine gradjana. Korupcija, glupost i nemoral poklopile su svako iole pragmaticno popravljanje sistema koji je truo i koji je postao samome sebi svrha.

  6. Mnogo se gresaka napravilo u proslosti i sada je vrlo tesko izboriti se….Bosko sanja neostvarive snove, realnost pozicije Srbije je drugacija. Ih kada bi se mi pitali, ali na zalost veliki igraci su mnogo ulozili u pokrajini i nece to tek tako dati.

  7. Osecam moralnu obavezu da naglasim da je Kosovo postalo nezavisno u vreme dok je demokratska stranka bila na vlasi. Dakle direktni krivci su Tadic, Jeremic, Djilas itd…

    1. Vojska SR Jugoslavije i policija su se povukli sa Kosova i Metohije za vreme vladavine socijalista i radikala u kojoj je AV bio ministar informisanja.

  8. Boško Obradović jedino bojkotom može da prikrije svoju ogromnu nepopularnost medju gradjanima Srbije.

    1. Bojkotom izbora se postize da ovi izbori nece biti legitimni pa samim tim ni odluke koje ova nedemokratska vlast bude donela u vezi Kosova i Metohije.

  9. Obradović je napravio dug put u svojoj političkoj karijeri,od nepopustljivog patriote i nacionaliste, do otvorenog populiste, kome je jedini cilj da osvoji vlast.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.