Obradović (Dveri): Sporazum maksimum od ovakve vlasti 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/MO)

Predsednik pokreta „Dveri“ Boško Obradović ocenio je da u Sporazumu koji je pre neki dan potpisan u skupštini, ima dosta konkretnih poboljšanja izbornih uslova, da nije dobijeno sve što je „bojkot opozicija“ tražila, ali da je to „maksimum u ovom trenutku od ovakve vlasti.

„S obzirom na to da ispred Parlamenta nemamo 50.000 ljudi na demonstracijama koji podržavaju našu pregovaračku poziciju, i da smo tamo bili sami, smatram da nismo izvukli malo, već maksimum u ovom trenutku i od ovakve vlasti. Pritom smo veoma svesni da je ovo samo mrtvo slovo na papiru, da se sadašnjoj vlasti ništa ne može verovati i da ćemo tek videti kako će izgledati primena u izbornoj praksi“, napisao je Obradović za portal Direktno.rs.

Obradović je dodao da su napadi na Dveri zbog potpisivanja ovog Sporazuma počeli, a da ga niko nije ni pročitao.

„Posebno je bezobrazna ova najnovija kleveta da su se Dveri prodale Vučiću. Tu logiku može da ima ili neko ko i sam funkcioniše u kupoprodajnim kategorijama, ili neko ko je zlonameran, ili neko ko se ne udubljuje previše i lako se peca na spinove na društvenim mrežama“, rekao je Obradović.

Dodao je da će stranke koje su bojkotovale prošle izbore na kraju izaći na ove ali da niko neće biti spreman da se izvini Dverima zbog napada što su takvu odluku doneli ranije.

„Mislite li da neće svi koji izađu na izbore koristiti sve ono od poboljšanja izbornih uslova koja smo u teškim uslovima ispregovarali sa ovom nedemokratskom i kriminalnom vlašću? Mislite li da će odbiti da dobiju više novca iz budžeta za izbornu kampanju, ili da skupljaju manje potpisa za predaju izborne liste za pokrajinske i lokalne izbore, ili da svoju predizbornu promociju imaju na RTS1 umesto na RTS2 kao do sada“ pitao je Obradović.

On je naveo koje su još pogodnosti ovog sporazuma, od besplatnog korišćenja sale mesnih zajednica, do učešća opozicije u radnim grupama pa do zastupljenosti u medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari