Obradović (Dveri): Vučić guranjem Srba na izbore nastavlja predaju Kosova i Metohije 1Foto FoNet Milica Vučković

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je danas da poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića Srbima sa Kosova da izađu na izbore za četiri severne opštine predstavlja nastavak predaje Kosova i Metohije.

„Vučićeva ideja da Srbe na severu KiM ponovo gura na šiptarske izbore u organizaciji lažne države Kosovo samo je nastavak predaje KiM. Hoće li ponovo i u Kurtijevu Vladu?“, napisao je Obradović na društvenoj mreži „Iks“ (X).

Prema njegovim rečima, od dolaska Srpske napredne stranke na vlast „nema kraja gašenju i predaji državnih institucija Srbije na severu KIM separatistima“.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/na-severu-kosova-pretresi-vise-lokacija-u-vezi-napada-u-banjskoj/

Srbi sa Kosova i Metohije napustili su kosovske institucije, uključujući i mesta gradonačelnika Severne Mitrovice, Zubinog Potoka, Zvečana i Leposavića, krajem prošle godine, nakon čega su bojkotovali izbore u aprilu 2023, na kojima su pobedili albanski kandidati.

Međunarodna zajednica više puta je ponovila zahtev da se održe novi izbori, a predsednik Srbije Aleksanadar Vučić zatražio je nedavno od Srba da izađu sa inicijativom za što brže održavanje novih izbora.

Vlada Kosova saopštila je da ona nije nadležna za raspisivanje tih izbora, ali da podržava njihovo održavanje, uz napomenu da se mora poštovati nedavno doneto administrativno uputstvo, koje podrazumeva da prvo bude pokrenuta peticija za smenu trenutnuh gradonačelnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari