Obradović: Građani ne mogu biti zadovoljni promenama u Tužilaštvu ako se ne pokrene proces protiv Vučića 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/DS

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović pozvao je danas javne tužioce da se oslobode pritisaka i straha i da pokrenu istrage protiv predstavnika najviše vlasti, jer je sve osim toga bežanje od izvora problema sistemske korupcije u Srbiji.

Obradović je, u pisanoj izjavi, naveo da bi kao primer toga trebalo da bude optužni predlog za krivično gonjenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog više krivičnih dela kršenja Ustava Srbije, a to su priznavanje kapitulacije ili okupacije, ugrožavanje teritorijalne celine i pripremanje dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije.

„Samo tužioci koji su spremni da pokrenu ovu istragu mogu biti temelj budućeg samostalnog tužilaštva u Srbiji nakon smene aktuelne vlasti ili će tužilačka profesija morati da doživi kompletnu lustraciju“, istakao je Obradović.

On je rekao da Dveri pružaju punu podršku svima koji trpe progon u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, a posebno svima drugima koji su digli glas protiv zavisnog i nesamostalnog tužilaštva koje služi isključivo interesima vladajućeg režima.

„Smatram da je odavno trebalo da se pobune i ustanu protiv ovakvog stanja u srpskom pravosuđu. Međutim, građani Srbije ne mogu biti zadovoljni ovim konačno pozitivnim dešavanjima među javnim tužiocima ako se njihova pobuna završi samo na pitanjima njihovih ličnih smena i radnih mesta, dok sve drugo ostane po starom kao i do sada“, ocenio je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari