Obradović o poseti Žofrea i Hila jedinicama Vojske Srbije: Sramota i poniženje za državu 1Foto FoNet Milica Vučković

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je danas da je poseta američkog ambasadora Kristofera Hila i šefa Delegacije EU u Srbiji Emanuelea Žofrea jedinicama Vojske Srbije (VS) u Novom Pazaru „sramota i poniženje ne samo za vladu Srbije i srpsku vojsku, već i za državu u celini“.

„Jučerašnje postrojavanje ministra odbrane i Vojske Srbije od strane američkog ambasadora sramota je i poniženje ne samo za vladu Srbije i srpsku vojsku već i za državu u celini. Šta smo mi? Banana država u kojoj će da vladaju Hilovići, a Hil da odlučuje o svemu i radi šta hoće?“, napisao je Obradović na društvenoj mreži „Iks“ (X).

Ministarstvo odbrane Srbije je u četvrtak uveče saopštilo da su Hil i Žofre „bili gosti potpredsednika vlade i ministra odbrane Miloša Vučevića i načelnika Generalštaba Vojske Srbije, generala Milana Mojsilovića, prilikom kratke posete delu jedinica Vojske Srbije u širem rejonu Novog Pazara“.

Ambasada SAD je na pitanje agencije Beta odgovorila da su se „ambasadori Hil i Žofre sastali danas na jugu Srbije sa srpskim ministrom odbrane Milošem Vučevićem i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem kako bi se, na njihov poziv, detaljnije upoznali sa situacijom u blizini granice Srbije i Kosova“.

SAD su prethodnih dana pozvale Beograd da smanji broj jedinica Vojske Srbije u blizini administrativne linije sa Kosovom koji je bio povećan posle oružanog sukoba u selu Banjska 24. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari