Obradović: Postoji Amerika koja ne mrzi Srbiju

Ostavite komentar


  1. Srbija sa 6-7 miliona stanovnika (koliki je i broj stanovnika polovine New Yorka)
    bez izlaza na more /Dunav se ne racuna/ i strateskih sirovina strasno je vazna za Ameriku. Mozda za "nesvrstane" u Aziji Africi koji jos nisu culi da je Tito umro.

  2. Da li cemo se ikada opametiti?Izgleda ne.Drzava Srbija toliko je znacajna Amerikancima, da u drzavi Utah, gde zivim, vecina gradjana ne zna ni gdje je, ni koji se jezik govori, a culi su za nju po Novaku Djokovicu i , "nazalost" po S. MIlosevicu i R. Mladicu.Nista se znacajno nece promeniti, jer u Americi funkcionise Drzava, odnosno njene veoma jake i nizavisne institucije.Mozda nesto malo u soljnoj politici, sto bi se moglo negativno odraziti bas za Srbiju, koja se , eto, divi D.Trampu.Obzirom, na medjusobno uvazavanje Putina i Trampa, moguc je brzi dogovor oko Krima, Ukrajine, a i Kosova i RS.

  3. Nije pobedila nikakva Amerika koja "voli Srbiju". Pobedila je ruralna Amerika, Amerika koja veruje u kreacionizam. Koja je verski zatucana, koja, javno ili tajno, veruje u vrednosti koje zastupa Kju Klus Klan. Nadam se da se srpski fašisti uzaluda nadaju da će taj talas zapljusnuti i liberalnu Evropu. Što se odnosa Rusije i Amerike tiče, tu će pre biti dogovoren pakt koji će podeliti sfere uticaja. Tramp će verovatno priznati aneksiju Krima, a za uzvrat možemo očekivati da Putin pusti niz vodu srpske snove o Kosovu. Ali, i ovo će proći, i kako reče Obama, sunce će ponovo izaći.

  4. E dok je nam ovakvih i to jos MLADIH "genijalaca" bice nam ovako super. Izjava o nekim Amerikama koje nas mrze ili vole je bas u stilu "srpskog identiteta" u kome umesto razuma upravljaju emocije. Mogu se voleti LJUDI a ne narodi, zato sto i u sopstvenom narodu mnoge PREZIREMO. Zalosno je da mladi podrzavaju likove poput Putina, Trampa ili Orbana koji osvedoceno rada ne u korist svojih gradjana, vec iskljucivo u korist VECNOG odrzanja na vlasti.

  5. "… i u sopstvenom narodu mnoge PREZIREMO."
    Молим вас да говорите само у своје име, а нипошто у моје. И хвала вам на цитираном признању, које вам је вероватно омашком излетело.

Ostavite komentar


Politika

Stranka slobode i pravde odlučila da neće učestvovati na izborima u Nišu 7

Stranka slobode i pravde odlučila da neće učestvovati na izborima u Nišu

Predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) u Nišu Jelena Milošević rekla je za Nova.rs da ta stranka neće učestvovati na lokalnim izborima u Nišu. Ona je je za naš portal rekla da je njihov lokalni odbordoneo je odluku da, kako kaže, nastavlja borbu, ali za izborne uslove, te da 2. juna neće biti izbora, već još jedna farsa u režiji SNS.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.