Obradović: Postoji Amerika koja ne mrzi Srbiju 1Foto:Fonet/Stefana Savić

„Dobro znamo da postoji jedna druga Amerika, koja ne mrzi Srbiju koja ne mrzi Srbe. Nadam se da je ta Amerika pobedila na američkim izborima.

Ovo je početak talasa pada različitih političkih establišmenta koji vode razne države“, rekao je juče u parlamentu Srbije Boško Obradović ,lider Dveri i dodao da se pobedom Trampa otvara jedna nova perspektiva svetske politike i početak gepolitičkih promena na svestkom nivou. On je naveo i da će pobedom Trampa doći do promene odnosa SAD i njihove spoljne politike prema Srbiji.

Obradović je „izrazio saučešće Vladi Srbije i Aleksandru Vučiću zbog poraza Hilari Klinton“, navodeći da je Vlada Srbije uložila ogroman angažman u lobiranju da bi bila na pobedničkoj strani i totalno je promašila. I za Nemanju Šarovića , poslanika Srpske radikalne stranke je neshvatljivo da su neki u Srbiji navijali za Hilari Klinton i išli čak na neke skupove i podržavali je na taj način.

„Nadamo se da će pobeda Donalda Trampa promeniti odnos SAD i Rusije i mislim da će biti teže evropskim državma. Tramp će sigurno razdrmati taj establišment“, ocenio je Šarović, ističući da ,ipak treba sačekati kako bi se videlo kakva će biti politika Trampa, iako ima nade da će biti znatno bolje nego što je bila dosadašnja politika koja sasvim sigurno ne bi bila menjana da je kojim slučajem izabrana Hilari Klinton. Inače , radikali su tokom skupšrtinskog zasedanja u više navrata nastojali da diskusiju iskoriste kako bi čestitali pobedu novom američkom predsedniku ,a lider radikala Vojsilav Šešelj je to rano ujutru učinio i lično saopštenjem.

Za razlkiku od poslanika desnice šef poslaničkog kluba Dosta je bilo Saša Radulović smatra da pobeda Trampa neće dovesti do značajnijih promena u politici SAD , iako će evidentno biti nekih promena.

„Sigurno će biti neke promene, ali ne značajne. Američka politika ima kontinuitet za svaki region u svetu tako i za Srbiju, mi smo mali da bi se oni zaista toliko bavili nama“, rekao je Radulović novinarima u parlamentu. 

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

7 reagovanja na “Obradović: Postoji Amerika koja ne mrzi Srbiju”

  1. Srbija sa 6-7 miliona stanovnika (koliki je i broj stanovnika polovine New Yorka)
    bez izlaza na more /Dunav se ne racuna/ i strateskih sirovina strasno je vazna za Ameriku. Mozda za "nesvrstane" u Aziji Africi koji jos nisu culi da je Tito umro.

  2. Da li cemo se ikada opametiti?Izgleda ne.Drzava Srbija toliko je znacajna Amerikancima, da u drzavi Utah, gde zivim, vecina gradjana ne zna ni gdje je, ni koji se jezik govori, a culi su za nju po Novaku Djokovicu i , "nazalost" po S. MIlosevicu i R. Mladicu.Nista se znacajno nece promeniti, jer u Americi funkcionise Drzava, odnosno njene veoma jake i nizavisne institucije.Mozda nesto malo u soljnoj politici, sto bi se moglo negativno odraziti bas za Srbiju, koja se , eto, divi D.Trampu.Obzirom, na medjusobno uvazavanje Putina i Trampa, moguc je brzi dogovor oko Krima, Ukrajine, a i Kosova i RS.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.