Obradović: Predlažem da se konstitutivna sednica Skupštine održi na Kosovu i Metohiji 1foto FoNet Milica Vučković

Кao budući narodni poslanik i predsednik poslaničke grupe Srpskog pokreta Dveri, predlažem da konstitutivna sednica novog saziva Narodne skupštine Srbije bude održana na Кosovu i Metohiji, poručio je danas u pisanoj izjavi lider Dveri Boško Obradović.

Naveo je da je stvar dogovora da li bi to bilo u Gračanici ili Кosovskoj Mitrovici, ali da je „svakako od ogromnog značaja da bude na Кosovu i Metohiji“.

„To bi bila i jedinstvena prilika da svih 250 poslanika budu rasporedjeni tako da posete sve krajeve Kosova i Metohije i direktno se lično uvere kako žive Srbi i drugi građani Srbije na Kosovu i Metohiji. Oni bi mogli posetiti i veliki broj srpskih crkava, manastira i istorijskih spomenika, što bi sve zajedno sigurno pratili domaći i svetski mediji sa velikom pažnjom“, naveo je Obradović a prenele su Dveri.

Ocenio je i da bi po konstituisanju Skupština Srbije na posebnoj sednici mogla „javno da odbije“ zahtev Evropskog parlamenta za priznanje nezavisnosti Kosova i da zatraži da se dalje pregovori o Kosovu i Metohiji vrate u Savet bezbednosti UN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari