Obradović (SNS): Srbija platila 4.000 respiratora ali je stiglo samo 1.500

Ostavite komentar


  1. a šta ova kraljevački stručnjak za zanošenje na krivini hoće..Uvalila se preko mentora iz kraljevačke toplane i pravo za predsednika odbora za bezbednost zemlje.Kao zemlja i nebo.To vam je Srbija,sada je ona stručnjak za respiratore.

    1. Na koji broj telefona se prijavljuje za podelu vraćenih para od neisporučenih respiratora?

    1. dobro bre gargamele Dali je to tajna da se kaže otvoreno ko nas je prevario ili to ti nas lažeš gde se dadoše 370MILIONA €?

  2. Uh, dobro je da nece morati AV da uzme avion i ode u magacin po njih i donese ih. Zabrinuo sam se za njega ,ako bude turbolencije usput.

  3. Daa , ma sve vam verujemo, Naročito onim aparatčicima kojma je funkcija samo pljuvačina opozicije i veličanje vođe .

  4. Predsednik je pre izvesnog vremena rekao da je stiglo 2.000 respiratora. Ko laže?

    1. Svi oni su definitivno izgubili meru i u laganju i u lopovluku i u neznanju. Jednostavno ne znaju gde „udaraju“. Ako je tačno da epidemija jenjava, ako smo do sada imali maksimalno 140 ljudi na respiratorima zbog korone i ako smo pre epidemije imali „slobodnih“ 300 respiratora zašto smo platili nabavku 4000 novih respiratora, ili blizu 30 puta više od onoga što nam je zaista trebalo? Razumem da se zbog sigurnosti kupi duplo, tri puta, pa čak i pet puta više, ali trideset puta? To je samo dokaz da su oni koji vode ovu zemlju, a i gospoda lekari koji ne silaze sa TV puna dva meseca, apsolutni diletanti i hohštapleri. Takođe, potpuno neverovatno mi zvuči podatak da je od 1008 respiratora koje smo imali pre epidemije (ako smo zaista imali?) slobodno bilo tek 300? Odnosno da je bez koronavirusa u Srbiji na respiratorima 700 ljudi? To je ili notorna laž ili, ako je podatak tačan, dokaz da je priča sa epidemijom prenaduvana i debelo zloupotrebljena.

    1. Eeee. . . zavisi. . . . ako su “ respiratori kupljeni i placeni legalno , bankarskim virmanom , na osnovu “ proforma “ fakture sa odrecenih rokovima isporuke onda ce i biti isporuceni . . . ako je bilo , po obicaju i priznanju “ vladaoca „, polu crno ili “ muljanje onda nema nista od toga . . .kupljeno ce biti isporuceno bez garancija o kvalitetu ili standardima . . . obicno se “ muljaju “ drugo klasni , ne garantovani , sa malim greskama ili ostecenjima proizvodi bez mogucnosti vracanja para ali “ kupac “ zna sta je kupio jer je pre toga dobro pregledao i procenio aparate ( respiratore ) , nov automobil ( ne prodat sa lagera od prosle i pred prosle godine ) ili polovna kola ili tanjire od Arcopala , kristala i porcelana . . . jedina mogucnost vracanja uplacenog novca je legalna kupovina za aparate kojima ni garancija “ ne pomaze “ a ne upotrebljivi su . . .

  5. Kako su se „nadljudski“ neprofesionalno borili tako su i postigli trazeno. Radi se o nepravnoj drzavi kada jedna klika uzima na sebe pravo da odlucuje o svemu a strucnjaci i nadlezne institucije se ignorisu! Ocigledno je to dokaz nesposobnosti klike SNS koja sebi preuzima sve prerogative!

    1. Kada su kupovani,cena je bila 50000 evra i vise.A kada se budu pare vracale i ako se budu vracale,bice da su placani po 2500 evra.A uvoznik je AV.

        1. Nego sta je! Poceo je sa maskama,sutra sa rukavicam a prekosutra i sa respiratorima.Vec se najavio neki konzorcijum,ovde u Srbiji,koji ce poceti da proizvodi respiratore.Sta mislis koje ce firme biti ukljucene u projekat i koja bi cena bila?

  6. PLACENO 4000 A STIGLO 1500! I PARE CE DA NAM BUDU VRACENE. KOLKO BRE PARA, KOME STE PLATILI I KAD CE DA SE VRATE? ZA STA VI TROSITE NARODNE PARE BOG SVETI ZNA. GRADJANI, OCEKUJTE POVECANJE CENA SVIH DRZAVNIH DAZBINA, OD STRUJE, INFOSTANA,POREZA ,…

  7. E sad, živo me interesuje kako će pare biti vraćene? Uplatom na račun ili u koferčetu!! Onda će verovatno Dačić ići po pare??!! Cirkus „Korona“ i dalje nastupa.

  8. Kakve veze ima stranka SNS sa kupovinom respiratora drzavnim novcem?!

    1. Ima ima veze zato što ste vi jedna nezasita Banda na čelu sa gargamelom gde li se dadoše 370MILIONA što je gargamel navodno potrošio

  9. Ko kaže da je sve prošlo?? Jel vođa? Da li je nečega sem zastrašivanja i politike i bilo???

  10. Svi znamo da naš predsednik za sebe kaže kako je jak i kako se nikoga ne boji. Zamislite koliko je jaka teniserka Ana Ivanović kada je uspela Srbiji da obezbedi respiratore, zamislite još da je to uradila za sopstvene pare to da uradi ali se ipak ne hvali.

    1. Da ali Ana Ivanovic je Ana Ivanovic!Ona je svoj novac posteno zaradila i od toga izdvaja i pomaze!AV nije nikada u zivotu nista radio i nije naucio sta znaci raditi!Ceo zivot je na grbaci naroda a sada kada ima mogucnost,maximalno se rasipa tudjim,drzavnim,novcem gradjana Srbije!

  11. Pljuvali su na prethonu vlast da je imala na zalihama bednih 500 respiratora a danas pri ovoj pošasti nije potrebno ni 300 respiratora, kupljeno celih 4000 , dobijeno 1500 a da sa njima ne znaju šta da rade osim da ih prodaju nekome.. A sledeće pitanje stoji. SZO je objavila 30. januara da Srbiji preti korona virus, , mesec dana kasnije mi na televizijama slušamo kliberenje, potsmehivanje, ignorisanje virusa, lekari šalju u šoping građanke, i tako mesec dana se premeštaju sa guza na guz da u jednom trenutku novinarka obaveštava da klinika u Novom Sadu nema zaštitnu operemu, hapse je, pa puštaju i na kraju se odbacuje krivična prijava.Robe je bilo, ali je stajala birokratski blokirana u magacinima, pa su je naprasno sutra dan podelili uz lažnu tvrdnju da novinarka nije u pravu.Ovoj vlasti mora biti suđeno kad tad, Počinili su mnoga krivična dela, velike propuste zbog kojih je pandemija uzela ogromne dimenzije. Primer dobrog domaćina je pokazala država Novi Zensland , odmah su preduzeli mere zaštite i nisu čekali u razmišljaju hoće li ih kafići tužiti za velike gubiteke, čekanje da vreme prođe oko zatvaranja škola itd, i tako je omogućeno virusu da se vratolomno širi na sve strane.Kada saberemo sve najgori smo u celom okruženju krivicom trome struke , i bahatih političara.I stalno slušamo struka, struka, struka da se čoveku smuči od te struke a struka je dremala kao sova na jugovini čekajući da padne nebo, i prođe februar u oklevanju i dočekasmo nespremni napad virusa, to su reči doktora Kona.

  12. Neko vam je „klepio“ respiratore? Vama!? Neverovatno!…a i sta ce vam 4.000…

  13. „na početku vladavine te stranke Srbija imala oko 1.000 respiratora“, a na pocetku epidemije 1.080. Bravo! Cega se pametan stidi,…

  14. Pitanje svih pitanja je: Ko od politianata se je, i koliko „ugradio“ u nabavku lekova, materijala i opreme u ovim „nabavkama“! To novinari treba da istražuju, a ne da prepisuju bajate vesti sa svetskog spleta!

  15. Pa kako da vrate novce kada je predsednik rekao da ih je kupio na crno? Mafija ne vraća novac. A možda je to bila uplata članarine? Da da, sad je sve u redu.

  16. Ovde neko debelo laze. Na konferenciji pre par dana receno je da su upotrebi 95 respiratora,.a da u rezervi imaju 450. Predsednik je na pocetku epidemije rekao da imamo 1008, Ako od1008 oduzmemo 450+95 gde se dede 463 i jos i novh 1500?, Izgleda da reeksport radi punom parom pa ce biti i vise od 100 evrica za glas,

  17. A koliko je bilo donacija…e to me zanima, jesu li i donirani respiratori uracunati u tih 1500…sto se to stalno precutkuje…

  18. Svi se nadamo da cemo dobiti ono sto smo platili. Svakako je nestasica respiratora zbog cele situacije na globalnom nivou.

    1. Nadajte se Tanjice i dalje , u nadanju ce vam i život proći! Vi ste jedna od osoba čije pamćenje jedva dostiže nivo zlstne ribice ! Drzavu nam vode LAŽOVI, MULJATIRI , PLAGIJATORI I PSIHOPATE ,time je vaše NADA osuđena na smrt!!

  19. Svi ovi dužebrižnici koji se kao navodno brinu šta će biti sa respiratorima, nemaj razloga za to. Nadamo se da ćemo dobiti ono što smo platili. Svakako je nestašica respiratora zbog cele situacije na globalnom nivou.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.