Obradović (SNS): Srbija platila 4.000 respiratora ali je stiglo samo 1.500 1Marija Obradović (SNS) Foto: FoNet/TV FoNet

Srbija je u toku pandemije korona virusa naručila i platila oko 4.000 respiratora ali će ukupno dobiti oko 1.500 tih aparata, dok će joj za ostale biti vraćen novac jer nisu mogli da budu isporučeni na vreme a sada više i nema potrebe za njima, saopštila je danas poslanica Srpske napredne stranke (SNS) Marija Obradović.

Na konferenciji za novinare, poslanica SNS je rekla da je na početku vladavine te stranke Srbija imala oko 1.000 respiratora širom zemlje ali je svega oko 300 bilo realno dostupno za lečenje obolelih od korona virusa, jer su ostali aparati bili zauzeti za lečenje pacijenata koji su imali druge bolesti.

Ona je rekla da je „nadljudskom borbom“ Vlade i predsednika Srbije plaćeno oko 4.000 respiratora od početka krize sa korona virusom.

„Zbog situacije u celom svetu i roka dostave, dobićemo oko 1.500 do kraja. Za razliku do 4.000 dobićemo novac nazad, jer nije moglo da bude dostavljeno sve što je plaćeno“, rekla je ona i dodala da sada više i nema potrebe za njima.

Ona je dodala da će poslanička grupa SNS na sutrašnjoj sednici detaljno obavestiti javnost o tome ali i o drugim merama koje su preduzete na planu borbe protiv pandemije.

Marija Obradović je rekla da je zatečena odlukom opozicije da ne dodje na tu sednicu jer je u proteklom periodu videla da su oni insistirali da se održi sednica parlamenta.

„Očekivali smo da će parlament biti pun, da ćemo čuti neke predloge… Ali to su bile samo glasno izrečene frustracije i nezadovoljstvo opozicije zato što ih gradjani neće“, rekla je ona i kritikovala najave da će u četvrtak biti održan protest ispred skupštine jer smatra da je neodgovorno pozivati gradjane da izadju na ulice i ne poštuju mere Vlade.

Odgovarajući na pitanje zbog čega parlament nije učestvovao u borbi državnih organa protiv pandemije, ona je rekla da je sednica organizovana prvog dana kada su se stekli uslovi za to.

„Epidemija diktira kako ćemo se ponašati. Onog trena kada je zabeležen pad broja zaraženih, mi smo krenuli u organizaciju“, rekla je Obradović.

Odgovarajući na pitanje o zabrani okupljanja, Obradović je rekla da će se poslanici okupiti i pored te zabrane a da je pravo pitanje zbog čega deo opozicije ne dolazi na sednicu, iako je tražio sazivanje sednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari