Obradović: Srbi sa Kosova hitno da napuste lažne institucije lažne države Kosovo 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Predsednik Dveri Boško Obradović pozvao je danas direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića da, umesto što druge optužuje za ono što vlast radi, pozove Srbe sa Kosova da hitno napuste „lažne institucije lažne države Kosovo“ u kojima sede dok ista vlast gradi policijske i vojne baze na severu Kosova.

„To ne bi bilo moguće bez saglasnosti vlasti u Beogradu i saglasnosti lokalnih vlasti na severu Kosova i Metohije koje su deo lažnih institucija separatističkih vlasti u Prištini“, poručio je Obradović u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, svako učestvovanje u separatističkim institucijama vlasti predstavlja priznanje lažne države Kosovo, a to je ono što Petković i njegovi prethodnici na čelu Kancelarije za Kosovo i Metohiju godinama rade.

Kako kaže, rezultat pogubne kosovske politike Srpske napredne stranke (SNS) nije pet prema nula za Beograd, kako su se to „busali u prazna pregovaračka prsa“, već nula prema 15.

„Sve što su do sada ispregovarali u Briselu i Vašingtonu, svi sporazumi koje su potpisali i usmeni dogovori koje su napravili, isključivo su na štetu srpskog naroda i države na Kosovu i Metohiju i nikada nisu prošli verifikaciju Skupštine“, rekao je Obradović i dodao da zato sutrašnja sednica parlamenta konačno donosi mogućnost da se čuje kritika dosadašnje kosovske politike vlasti i ponudi alternativa.

On je ukazao na to da će se na sednici umesto predsednika Vlade Ane Brnabić obratiti predsednik države Aleksandar Vučić, koji nije podneo bilo kakav svoj pisani izveštaj o čemu „neovlašćeno pregovara sa separatističkim vlastima već 10 godina“.

„Na ovom primeru već vidimo ključnu demokratsku anomaliju našeg političkog sistema – Vlada Srbije, koja se nalazi u tehničkom mandatu već osam meseci, neće pred Narodnom skupštinom braniti sopstveni izveštaj već će to učiniti predsednik države koji sve vreme izlazi van svojih ustavnih nadležnosti“, kazao je Obradović.

Kako ističe, to je javno priznanje da Srbijom ne vlada Vlada, kako to nalaže Ustav, nego predsednik koji je uzurpirao vlast i preuzeo nadležnosti koje su suprotne Ustavu Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari