Obradović: Većinska Srbija nije izašla na protest zbog gej parade jer nije htela da krši zakon 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je danas da „većinska Srbija“ nije prošle subote protestovala zbog održavanja Parade ponosa jer nije želela da krši Ustav i zakone.

Obradović je kazao da je „kao pripadnik većinske Srbije“ poštovao odluku nadležnih organa o zabrani najavljene porodične šetnje.

„S druge strane, uprkos zabrani, gej parada je ipak dozvoljena što je važna poruka građanima da se krše Ustav i zakoni Srbije. Ako neko sa najviše funkcije sme da krši zakon, koju to poruku šalje građanima, da važi samo njihova volja, ili naređenje američkog ambasadora“, upitao je lider Dveri na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Zatražio je hitno sazivanje sednice skupštinskog Odbora za obrazovanje zbog, kako je rekao, prisustva LGBT ideologije i propagande homoseksualizma i transrodnosti u osam udžbenika za osnovnu i srednju školu.

On je kazao da su udžbenici sa „spornim LGBT sadržajem“ iz predmeta biologija, istorija, sociologija i građansko vaspitanje.

„Ko je dozvolio da se ti sadržaji pojave u našim udžbenicima? Ko piše i štampa naše udžbenike? Kako smo došli do toga da stranci štampaju naše udžbenike i ostvaruju ekstra profit? Tražimo sednicu Odbora za obrazovanje na kojoj bi ministar prosvete i drugi nadležni odgovorili na to pitanje“, kazao je lider Dveri.

Obradović je ocenio da sporni sadržaji u tim udžbenicima „nisu iz oblasti biologije“ već da predstavljaju „nametnutu ideologiju“ koja po njegovim rečima, počinje kad autori kažu da deca nisu određena biološkim polom kao muško i žensko već da sami tokom odrastanja biraju kog su pola.

„To je suština LGBT ideologije i propagande homoseksualizma. To nisu naučne činjenice, ni naš Ustav ne poznaje kategoriju roda. Nije sporno da postoje dva različita pola koji su ravnopravni ali ovde imamo ideološku agendu koja se ubacuje našoj deci u najosetljivijem periodu razvoja njihovih ličnosti“, kazao je Obradović.

Ocenio je da cilj LGBT lobija „nije gej parada već ulazak u sve pore sistema, od vrtića i škole do medija i zakona“.

„Oni neće stati sa tom propagandom ako ne budu zaustavljeni na tom putu, a jedini način za to je da se usvoji zakonsko rešenje o zabrani homoseksualne propagande maloletnim licima“, kazao je lider Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari