Od kada je društveno prihvatljivo ubijati decu i počiniti masovne pokolje?: Biljana Stojković o rehabilitaciji Nikole Kalabića

Ostavite komentar


  1. Verovatno u obrazloženju presude piše nešto tipa: „sud se nije bavio dokazima…“ već „je utvrdio da nije bilo uslova za fer i pravedno suđenje…“. Naknadna pamet posle 77 godina je najgora pamet.

  2. U Srbiji od 90ih pa naovamo je prihvatljivo i ubijanje i silovanje. Takvi su nam uzori, a takvi smo i mi.

  3. Rehabilitacija N. Kalabića je „ubijanje“ istine, pravde, ljudskosti, čojstva i svega dobroga u srpskom narodu i veličanje i uzdizanje „zveri u čoveku“! Sramota za celo društvo, ako ovo ovako i ostane! Kao da je rehabilitovan Vjekoslav „Maks“ Luburić!

  4. u pravu je, još jedan jeziv potez samo da bi se narod gložio… za to vreme oni rasprodaju sve što imamo

  5. Nikola Kalabic je bio Geodet, intelektualac, u to vreme vise od pola Srbije je bilo nepismeno, i dan danas su u sluzbi svi njegovi geodetski spisi za grad Valjevo. Zasto je jedan takav covek, intelektualac, postao koljac? Sta natera jednog intelektualca da postane monstrum? Komunizam je neizleciva bolest.

  6. Svi zločini u drugom svetskom ratu, nebitno je ko ih je počinio bilo partizani ili četnici,balisti, ustaše, handžar divizija,bugari, mađari, nemci,italijani treba da budu osuđeni. Takođe je vrlo važno osuditi sve one koji su posle isterivanja nemaca-oslobođenja ubijali po Srbiji i šire ljude i vršili posle ratne zločine, po imence.

  7. Kako beše onaj aforizam kad su četnicima delili penzije – Lako sam našao dva svedoka jer smo se kretali u trojkama.

  8. posle ovakve odluke ne mozemo vise tonuti dosli smo do mulja i sad se valjamo u blatu a uze spasa niko ne pruza zbog toga sto to sami sebi radimo

  9. Da li su te informacije od udbe ili Onih komunjara Sto su okupirali 45 dedinje

  10. Svi dokazi su prezentovani sudu. Vi kao profesor univerziteta glumite sudiju. Na sudu su prezentovani dokazi i jedne i druge strane, ali Vi biste da budete sudija. Sacuvaj Boze ko je danas sve profesor, bavite se svojim zanimanjem, ovo je van delokruga Vaseg rada.

  11. Jesu li četnici učestvovali u bar tri neprijateljske ofanzive. Jesu. Ende.

  12. Davno smo svi.mi osudjeni.Ako se sudi suditi po.pravdi, ko god da je u.pitanju.

  13. Стварно је невероватно како лепите етикету ратног злочинца некоме ко је све дао за борбу против окупатора.

  14. Стварно је невероватно да неки људи тако олако лепе етикете ратног злочинца некоме ко је све дао за борбу против окупатора. Ваљда је незнање.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.