"Od Kurtija nismo tražili garancije jer njegova reč ne znači nikome ništa u Evropi": Predsednik Srbije o hapšenjima Srba 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ/MARTIN DIVISEK

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio je danas da od premijera Kosova Aljbina Kurtija Srbija nije tražila garancije da Srbi na Kosovu neće više biti hapšeni, već da je te garancije tražila od Zapada, NATO i EU.

Od Kurtija nismo tražili garancije jer njegova reč ne znači nikome ništa u Evropi, tako da i da smo i dobili garancije od Kurtija to ne bi ništa značilo, rekao je Vučić za TV Pink.

Istakao je da „ne želimo da budemo primorani“ da Vojska Srbije mora da brani srpski narod na Kosovu i da na krizu treba politički odgovoriti, i upitao zašto „Kurtijevi jurišnici“ 20 dana nisu smeli da krenu na barikade na severu Kosova.

Vučić je najavio da vojnicima sleduje 25 odsto povećanje plata sada i ponovio da će za specijalne jedinice će biti posebno povećanje zarada.

On je naglasio kako Srbija želi da napravi „najbolje specijalne jedinice u ovom delu Evrope“, da ih sada ima oko 1.200, uključujući i Kobre, koje su se „100 odsto odazvale na poziv da brane otadžbinu“.

Tvrdeći je da je Vojska Srbije „10 puta jača nego što je bila“, Vučić je dodao kako vojska služi za odvraćanje i da će morati i da dalje da se osnažuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari