Odbornici NS će napustiti salu Skupštine Beograda kada se bude za glasalo o predsedniku 1Foto: Stefana Savić

Predsednik Odborničke grupe Narodne stranke (NS) u Skupštini Beograda Miloš Pavlović izjavio je danas da će odbornici te stranke sutra napustiti salu Skupštine Grada Beograda kada na dnevnom redu bude izbor predsednika te skupštine, i pozvao i ostale odbornike opozicije da učine isto.

„Ne želimo da dajemo legitimitet potencijalnim koalicijama za koje Beograđani nisu glasali. Ako opozicija napusti salu kada bude glasanje, pokazaće se da li vlast ima 56 odbornika ili 60 odbornika i biće sprečene spekulacije čija su ta četiri glasa“, rekao je Pavlović Televiziji N1.

Upitan da li će NS podržati predlog SSP da glasanje za predsednika gradskog parlamenta bude javno, Pavlović je odgovorio da po Poslovniku „nije moguće promeniti način glasanja, ali da je sigurno će taj predlog biti odbijen“.

„Da vlast ima čvrstu većinu, sutra bi na dnevni red stavila i izbor gradonačelnika i članova Gradskog veća“, rekao je Pavlović.

Pavlović je ocenio da je formiranje Vlade Srbije i beogradske vlasti „jedan paket“.

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić još nije odlučio da li će uvesti sankcije Rusiji ili ne, a od toga zavisi ko će biti koalicioni partner SNS-a. Zato je režim odlučio da na sutrašnjoj sednici beogradske skupštine bude izabrano samo rukovodstvo gradskog parlamenta, a ne i gradonačelnik i članovi Gradskog veća“, smatra Pavlović.

Pavlović je najavio da će NS delovati samostalno u gradskom parlamentu i da će njenih šest odbornika formirati odborničku grupu, prenela je ta stranka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.